Connect with us
Deși Klaus Iohannis nu a făcut public motivul pentru care a refuzat să o desemneze premier pe Sevil Shhaideh, au început să apară informații.

Politic

De ce a refuzat Iohannis să o desemneze premier pe Sevil Shhaideh

Refuzul lui Klaus Iohannis de a o desemna pe Sevil Shhaideh în funcția de premier a pus pe jar scena politică din România.

Președintele României nu și-a exprimat public motivele pentru care a refuzat propunerea înaintată de alianța PSD-ALDE. „Am cântărit cu grijă argumentele pro și contra și am decis să nu accept această propunere”, s-a limitat să spună șeful statului.

Klaus Iohannis ar invocat sercuritatea națională

Surse politice au declarat pentru stiripesurse.ro, că unul dintre motivele pentru care Iohannis a refuzat-o pe Shhaideh a fost cel legat de securitatea națională. Acest lucru vine după ce, în presă au apărut informații, conform cărora soțul acesteia este un susținător al președintelui sirian, Bashar al-Assad.

Citește și: Rise Project: Akram Shhaideh, soțul premierului propus de PSD, susținător al lui Bashar al Assad

Mai mult decât atât, Klaus Iohannis a considerat că Liviu Dragnea încercat să impună un „om de paie” și a încălcat prevederile statutare ale PSD.

Aceleași surse mai susțin că președintele le-a transmis o motivare scrisă liderilor PSD și ALDE în care și-a expus motivele refuzării lui Sevil Shhaideh.

Cât despre noua propunere de premier, Sorin Grindeanu, Klaus Iohannis s-a arătat favorabil propunerii, pentru că Liviu Dragnea a preferat să îl treacă pe acesta prin votul colegilor de partid.

Citește și: Surse: Klaus Iohannis îl consideră pe Grindeanu o variantă mai bună, dar nu-l va desemna azi premier

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top