Connect with us
Klaus Iohannis va valida propunerea PSD pentru premier. Șeful statului va face astăzi marele anunț despre viitorul premier.

Politic

Surse: Klaus Iohannis îl consideră pe Grindeanu o variantă mai bună, dar nu-l va desemna azi premier

Propunerea PSD pentru premier este Sorin Grindeanu. Aceasta este a doua propunere după ce soluția oferită de coaliția PSD-ALDE a fost respinsă de Klaus Iohannis. Prima variantă oferită de Liviu Dragnea a fost Sevil Shhaideh, însă șeful statului a respins această propunere. Klaus Iohannis urmează să iasă public și să prezinte decizia pe care a luat-o.

Klaus Iohannis nu va anunța azi premierul

Surse oficiale citate de agențiile de presă transmit că șeful statului consideră varianta Sorin Grindeanu una mai bună decât Sevil Shhaideh, dar el nu va face niciun anunț joi. Astfel, noul Guvern nu poate fi instalat înainte de Anul Niu.

Surse oficiale au relatat că preşedintele Iohannis a avut ”o discuţie bună” cu Sorin Grindeanu, nominalizat de PSD pentru funcţia de premier, pe care îl consideră ”o variantă mai bună” decât Sevil Shhaideh.

Şeful statului apreciază şi faptul că noua propunere de premier a trecut prin filtrul partidului şi a fost asumată transparent de PSD, au precizat aceleaşi surse.

Relaţia cu noul premier al PSD, indiferent cine va fi, va fi una „instituţională”, de „coabitare”, însă nu va fi semnat niciun pact în acest sens, aşa cum s-a întâmplat în cazul Băsescu-Ponta, au mai spus sursele citate.

 

Update, 15:40: Klaus Iohannis nu va anunța astăzi nicio decizie cu privire la propunerea lui Sorin Grindeanu ca premier.
Update, 12:38: Sorin Grindeanu a plecat de la Cotroceni unde a discutat aproximativ o jumătate de oră cu Klaus Iohannis.

Update, 11:56: Sorin Grindeanu, premierul propus de PSD a ajuns la Cotroceni.

Update, 11:26: Klaus Iohannis se va întâlni cu premierul propus la ora 12:00. Ulterior, cel mai probabil, va face marele anunț.

Klaus Iohannis va valida astăzi varianta oferită de PSD pentru premier. Propunerea de premier a PSD a fost trimisă la Cotroceni prin plic și prin email.

Liviu Dragnea: Propunerea noastră este Sorin Grindeanu

Liviu Dragnea a anunțat că propunerea pentru premier este Sorin Grindeanu.

„În acest condiții am propus colegilor mei ca propunerea să fie Sorin Grindeanu. Eu sper că Iohannis nu va refuza. Începe să între pe un drum pe care nu îl dorim,. Dar dacă nici acest gest cinstit nu va fi luat în seamă și va refuza și această propunere nu mai avem altă cale.”, a spus Liviu Dragnea.

Știri pe același subiect

Liviu Dragnea: Propunerea de premier este Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu declarație de avere a propusului pentru funcția de premier

Traian Băsescu, despre Sorin Grindeanu: „Băiatul ăsta a făcut cursuri şi la Academia Naţională de Informaţii”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top