Connect with us

Politic

Dosarul de înaltă trădare al Vioricăi Dăncilă a fost clasat. Ce spune denunțătorul Orban

DIICOT a decis să claseze dosarul de înaltă trădare al Vioricăi Dăncilă, iar denunțătorul din acest caz, liderul PNL Ludovic Orban a avut o primă reacție.

Ludovic Orban a acuzat-o pe Viorica Dăncilă în acest dosar că ar fi acționat împotriva intereselor statului român în timpul unei vizite efectuate în Israel, unde ea și lideri ai PSD s-ar fi văzut cu anumiți cetățeni israelieni.

Inițiativa lui Ludovic Orban nu a fost susținută cu voce tare și de ceilalți colegi, iar opoziția a considerat o plângere penală pierdută din stare.

„Nu sunt un om politic care să comenteze deciziile Justiţiei. Nici nu aş putea comenta în momentul de faţă, întrucât nu mi s-a comunicat rezoluţia şi nu pot să ştiu ce s-a întâmplat acolo, cum s-a derulat cercetarea şi care sunt argumentele DIICOT în decizia pe care au luat-o.

Mi-e greu să fac un comentariu, nu am ştiinţă despre modul în care s-a derulat ancheta, că n-am auzit ca Dragnea, Dăncilă sau altcineva să fie invitat la DIICOT”, a afirmat liderul PNL la Iași, acolo unde a fost prezent la un eveniment.

28 iunie: DIICOT a început urmărirea penală în rem (asupra faptelor)

DIICOT a început urmărirea penală in rem în dosarul întocmit de anchetatori în urma plângerii depuse de preşedintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

Sursele citate au arătat că decizia a fost luată pe data de 7 iunie pentru infracţiunea de înaltă trădare şi divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională.

Pe 17 mai, Ludovic Orban anunţa la Iaşi că a depus, în „calitate de cetăţean al României”, o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, privind anumite fapte săvârşite de prim-ministrul Viorica Dăncilă şi liderul PSD, Liviu Dragnea.

Liderul liberal a precizat că aceste fapte sunt legate de „pregătirea, adoptarea, aducerea la cunoştinţa opiniei publice şi tot ce s-a întâmplat după” adoptarea de către Guvern a memorandumului privind mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

„Am depus o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind anumite fapte făcute de Viorica Dăncilă, dar şi de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, legate de pregătirea, adoptarea, aducerea la cunoştinţa opiniei publice şi de tot ceea ce s-a întâmplat ulterior cu memorandumul.

CITESTE SI: Viorica Dăncilă a fugit de jurnaliștii străini. La ce întrebare nu a vrut să răspundă

O nouă gafă a Vioricăi Dăncilă. Ce a spus în fața europarlamentarilor

Această sesizare este depusă de mine, Ludovic Orban, în calitate de cetăţean al României şi am făcut acest demers pentru că am considerat o obligaţie morală pentru mine. Niciodată nu am acceptat să închid ochii, să tac, să fiu pasiv atunci când am sesizat lucruri grave care afectează interesele fundamentale ale României”, declara atunci Ludovic Orban.

El s-a arătat îngrijorat că România îşi poate distruge „orice urmă de credibilitate pe plan extern”.

Daniel Șuta, editor senior

1 Comment

1 Comment

  1. MMIRCEA POPA

    2018-09-30T07:12:04+03:00 at 7:12

    pt afirmatiile lui ludovic orban sint nefondate si iresponsabile multa lume o comentat pro orban sau contra orban acu sa dovedit afirmatiile lui orban sustinute de unele voci si ele iresponsabile de multi din pnl usr .pmp cas atentat la siguranta ROMANIEI gresit daca premierul sar fidus cu planuri decine stie ce secrete militare pt o noua tehnica sau alceva de geniul astasau cu multi euro …dolari care sai depuna in bancileisraieliene dar sa dus pt o problema de interes national inpreuna cu presedinteledragnea seful psd in mod oficialnu pe ascuns sau cu alte intenti ar trebui ca doamna DANCILA SI DRAGNEA sal actioneze in judecata pe orban si pe presedintele ROMANIEI klaus werner ..iohanes pt ca orban io calomniat siio invinuit de tradare nationala ceace nusa dovedit si de alte lucruri ireale inexistente puse in circa unor personalitati oficialesisa raspunda civil pt aceste afirmati si penal….daca nofac aceste persoane vor da apa la moara opozitiei pt a continua criticilelaadresa lor si la tulburareaminti ROMANILOR si agita politica interna inpotriva coalitiei care guverneaza ROMANIA … ar trebui sai se punacalus orcarui idiot care afirma asemenea idioteni ex afirmatiile lui orban pt inalta tradare .si alceva cear aduce mari probleme pe plan international ROMANIEI SI ITARA ..DEASEMENEA ….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top