Categorii Politic

Dragnea îi dă replica lui Iohannis: Ar fi bine să nu ne mai jucăm cu vorbele

Social-democratul Liviu Dragnea a declarat că se aștepta la un alt discurs din partea președintelui, după ce la depunerea jurământului de către miniștrii, Klaus Iohannis l-a ironizat.

Liderul PSD a apreciat că ”ar fi bine să nu ne mai jucăm cu vorbele, nici cu glumiţele”, precizând că el va promova tot timpul dialogul.

”România este într-o situaţie care poate fi foarte bună sau într-una în care decidenţii din statul român nu reuşesc să aibă capacitatea de a contribui la un climat de dialog. Eu o să promovez tot timpul dialogul, nu conflictul politic, dar m-aş fi aşteptat la altfel de discurs şi altfel de observaţii într-o ceremonie de asemenea nivel şi în palatul prezidenţial”, a spus Liviu Dragnea când a fost invitat să comenteze discursul preşedintelui Iohannis de la depunerea jurământului de către Guvern, la Realitatea TV.

Citește și: Guvernul Grindeanu, la depunerea jurământului

Dragnea: Programul de guvernare al PSD e elaborat foarte bine

El a mai precizat că PSD nu a făcut un program de guvernare mincinos, ci „unul elaborat foarte bine”, cerând în același timp instituțiilor statului să sprijine Guvernul Grindeanu.

Întrebat care sunt şansele elaborării unui proiect de ţară de către comisia prezidenţială înfiinţată în acest scop, în condiţiile unei relaţii tensionate între preşedinte şi coaliţia de guvernământ, Dragnea a răspuns: ”Niciun fel de rezervă din partea noastră. Cel mai important lucru care trebuie definit rapid este care sunt componentele interesului naţional, care este conceptul interesului naţional. Noi am trimis oameni de la partid imediat când ni s-a solicitat astă-vară în acea echipă de la Cotroceni. Nu am împiedicat cu nimic, nu avem de gând să împiedicăm. În schimb, noi nu putem să punem în paranteze activitatea Guvernului şi a Parlamentului pentru că în fiecare zi se întâmplă ceva în România”.

La ceremonia de depunere a jurământului de la Cotroceni, Klaus Iohannis i-a transmis lui Liviu Dragnea să-i învețe pe miniștrii programul de guvernare, iar acestora le-a spus că trebuie să livreze ceea ce au promis în campania electorală.

Vezi aici discursul lui Klaus Iohannis!

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More