Connect with us
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Iohannis a acceptat ca partidul său și ALDE să meargă împreună la consultări.

Politic

Dragnea: Iohannis va primi împreună PSD și ALDE la consultări. Ce spune despre noul premier

Liderul social-democrat Liviu Dragnea a afirmat că președintele Klaus Iohannis a acceptat să primească împreună PSD și ALDE la consultările de la Cotroceni.

Informația a fost confirmată și de Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Președintelui. ”Domnul preşedinte a primit scrisoarea trimisă de PSD şi ALDE şi a fost de acord să îi primească la consultări împreună, mâine, de la ora 11”, a spus aceasta.

Liviu Dragnea, despre varianta Florin Georgescu premier: PSD și ALDE vor face Guvernul, nu presa

În ceea ce privește varianta vehiculată de o parte a presei, ca Florin Georgescu să fie propunerea de premier, Dragnea a spus că Guvernul îl va face alianța PSD-ALDE și nu presa.

„Eu am văzut foarte multe guverne, diferă în funcţie de televiziune, dar candidatul pentru prim-ministru va fi propus de PSD, susţinut de ALDE. Dacă preşedintele va accepta propunerea noastră, Guvernul va fi făcut de PSD-ALDE, nu de presă”, a spus Dragnea, întrebat dacă prim vice-guvernatorul BNR Florin Georgescu ar putea fi propus premier.

Președintele PSD a mai afirmat că își menține condiția ca noul șef al Executivului să fie membru al partidului său, „și nu de o zi, două”.

El a mai spus că îşi doreşte că noul Guvern să fie învestit în funcţie înainte de Crăciun, pentru ca bugetul să poată fi adoptat în prima jumătate a lunii ianuarie.

Citește și: Dragnea anunță miercuri pe cine propune ca prim-ministru

În ceea ce privește aleșii locali PSD care au reușit să intre în Parlament, cum ar fi Lia Olguța Vasilescu, Liviu Dragnea a spus că aceștia vor renunța la funcțiile lor pentru a rămâne în Legislativ.

„Ei nu au candidat ca să tragă lista, că nu a tras lista nimeni dintr-un judeţ. Din moment ce au mers în campanie şi au vorbit cu oamenii şi le-au spus oamenilor să aibă încredere în ei, atunci vor rămâne aici în Parlament”, a afirmat fostul vicepremier.

Pe de altă parte, conform unor surse citate de presa centrală, Liviu Dragnea ar urma să fie președinte la Camera Deputaților, iar Călin Popescu Tăriceanu, la Senat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top