Connect with us
Liviu Dragnea anunță miercuri pe cine propune ca prim-ministru

Politic

Liviu Dragnea anunță miercuri pe cine propune ca prim-ministru

Dragnea spune că va anunţa miercuri numele prim-ministrului pe care îl va propune PSD: Nu va fi niciunul dintre cei care a apărut la televizor. Nu voi porni un război politic.

Liviu Dragnea continuă să facă show cu nominaliarea viitorului prim-ministru. Președintele PSD a anunțat astăzi, că miercuri, 22 decembrie 2016, va anunța numele celui pe care îl propune pentru fotoliul de șef al viitorului guvern.

Liviu Dragnea spune că nu își dorește un război politic și că numele viitorului premier nu a fost până acum pomenit de televiziuni. Miercuri va veni, așadar, ziua mult așteptată de întreaga țară care așteaptă răbdătoare ca șeful PSD să anunțe cine va fi viitorul prim-ministru.

„Nu am de gând să pornesc niciun război politic, niciun război inutil. (…) O să anunţ miercuri lucrul ăsta, dar voi lua o decizie după ce mă consult în prealabil cu colegii mei din partid şi, bineînţeles, cu colegii de la ALDE. Care să ţină cont de dorinţa mea unică de a se pune în practică programul de guvernare, care este foarte aşteptat”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea vrea garanții de la viitorul prim ministru

Respectarea programul de guvernare trâmbițat de PSD este una din cele mai arzătoare cereri pe care o are Liviu Dragnea de la viitorul premier. Șeful PSD a declarat că își dorește garanții de la viitorul șef al guvernului.

”Decizia şi propunerea pe care o voi face la Cotroceni va avea ca argument un singur obiectiv al meu: cel care va conduce Guvernul să mă asigure, să-mi dea garanţia şi mie şi românilor şi, evident, preşedintelui, că programul de guvernare care a fost votat de aproape 50% din populaţie după redistribuire va fi pus în aplicare. Adică este capabil să gestioneze o echipă guvernamentală care va fi monitorizată atent. Pentru că acest Guvern nu va fi pe persoană fizică, el nu este născut din spuma mării, el este născut, va fi născut din voturile pe care românii le-au dat pe 11 decembrie”, a declarat liderul PSD.

Miniștri din cabinetul PSD vor fi monitorizați atent

Și ca să ne convingă ca totul este pus la punct, dupa bunul său plac, Liviu Dragnea am mai spus ca fiecare ministru va fi atent monitorizat. Așa PSD se va asigura ca dacă miniștrii săi nu indeplinesc dorințele partidului, acesta îi va inlătura imediat.

”Orice membru din echipa guvernamentală va fi monitorizat atent. Eu am prezentat câteva termene clare pentru câteva măsuri importante. Lună de lună fiecare ministru va fi analizat dacă a respectat programul de guvernare, pentru că este pentru prima oară când un program de guvernare, dincolo de sursele financiare, are şi calendarul de implementare”, a mai spus Liviu Dragnea.

Noul parlament va fi convocat de Klaus Iohannis, pe 20 decembrie la ora 12.00. Președintele a anunțat ca miercuri, 21 decembrie 2016, ziua cand PSD anunță pe cine propune ca premier, se vor face din nou consultări cu partidele.

Știri asemănătoare

Raluca Turcan: PNL vrea să invalideze mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea – Cine este liderul PSD, biografie

Liviu Dragnea dezamăgit că nu l-a sunat Klaus Iohannis

Declarații Liviu Dragnea despre noul premier: PSD va face majoritate cu ALDE

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top