Connect with us
Elena Udrea, decizie surprinzătoare din spatele gratiilor! Ce a cerut prin intermediul avocaților

Politic

Elena Udrea, anunț de ultimă oră din spatele gratiilor! Ce a cerut prin intermediul avocaților

Mişcare de ultimă oră a Elenei Udrea, aflată într-un penitenciar în Costa Rica. Fostul ministru al Turismului a cerut prin avocatul său, Veronel Rădulescu, ca denunţătorii din dosarul Hidroelectrica, Dinu Pescariu și Ana Maria Topoliceanu, să fie puşi sub urmărire penală.

Elena Udrea, care a fost ridicată de pe stradă de Interpol la începutul lunii octombrie, este acuzată că a primit cinci milioane de dolari mită pentru a interveni la Ministerul Economiei și la Hidroelectrica pentru ca firma lui Bogdan Buzăianu să beneficieze de tarife preferențiale.

DNA clasase faptele pentru care erau acuzați Dinu Pescariu și Ana Maria Topoliceanu în acest dosar, potrivit antena3.ro.

De asemenea, procesul în care Elena Udrea este acuzată de procurorii DNA cu privire la finanțarea campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2009, continuă în instanța din București.

Citește și: Cum arată închisoarea din Costa Rica în care stau Elena Udrea şi Alina Bica

Procurorii DNA au dispus în luna iulie a anului trecut trimiterea în judecată, sub control judiciar, a Elenei Udrea. Fostul ministru este acuzat de implicarea directă în campania lui Traian Băsescu pentru alegerile prezidențiale din 2009. Acuzațiile sunt de instigare la luare de mită și spălare a banilor. În acest dosar e vizată și Ioana Băsescu.

Pe 5 octombrie, avocatul Veronel Rădulescu a declarat că Elena Udrea şi Alina Bica au declarat recurs la decizia de arestare luată de o instanţă din Costa Rica, susţinând că procedura de extrădare este complexă.

„Au calea de atac a recursului faţă de decizia judecătorilor din Costa Rica care a fost luată ieri, recurs care a fost şi declarat deja, din câte cunosc eu, şi urmează ca în zilele următoare să fie judecat.

Procedura de extrădare este complexă. În perioada următoare, statul român trebuie să trimită întreaga documentaţie care stă la baza cererii de extrădare. Tot în cadrul acestei proceduri, vor fi formulate apărări de către avocatul Elenei Udrea din Costa Rica.

Citește și: Declarații de ultimă oră! Ce se întâmplă cu Elena Udrea, în spatele gratiilor: „Deținutele…”

Vor fi invocate aspecte privind statutul de refugiat pe care l-a obţinut în Costa Rica, privind starea ei de proaspătă mămică şi că trebuie să crească un copil care are cetăţenia costaricană. Apărări privitoare la procedurile judiciare care s-au desfăşurat în România şi în baza cărora a fost condamnată, proceduri prin care i s-au încălcat drepturi fundamentale, dreptul la un proces echitabil, dreptul la apărare.

Cererea de arestare preventivă a avut la bază un mandat internaţional de arestare. Fondul cererii de extrădare nu se putea judeca ieri. Ieri s-a judecat doar forma în care va fi prezentată instanţei pentru judecarea cererii de extrădare”, a spus Veronel Rădulescu, care este avocatul Elenei Udrea în România.

Ce spune avocatul Elenei Udrea despre declarațiile șefului Interpol din Costa Rica

Avocatul a făcut referire şi la declaraţia şefului Interpol din Costa Rica, care a spus că a avea un copil nu reprezintă un impediment pentru extrădare.

„Şeful Interpol nu ia decizii în justiţia din Costa Rica, iar declaraţiile unui reprezentant al Interpol nu au pentru mine o valoare juridică de adevăr, aşa cum va avea hotărârea judecătorească dată de către o instanţă a statului respectiv.

Este o chestiune de interpretare. Am auzit că impediment la extrădare ar fi doar dacă ar exista un copil, cetăţean costarican, care are un tată costarican. Nu ştiu. Sunt chestiuni de nuanţă care vor fi analizate”, a precizat Veronel Rădulescu.

foto: hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top