Connect with us
Premierul Sorin Grindeanu a apreciat că o decizie în ceea ce îl privește pe ministrul Florin Iordache va fi luată miercuri sau joi.

Politic

Grindeanu anunță când va lua decizia cu privire la Florin Iordache. Ce spune despre abrogarea OUG 13

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că decizia privind o eventuală demitere a lui Florin Iordache va fi luată miercuri sau joi, după adoptarea bugetului și votarea moțiunii de cenzură.

Șeful Executivului a apreciat că o hotărâre ar putea fi luată chiar de actualul ministru al Justiției.

„Am spus că o să treacă cele două zile în care se discută bugetul şi moţiunea de cenzură. E normal să rămână la dezbaterea moţiunii de cenzură, urmând ca miercuri seara, joia, să ia decizia sau să iau decizia (…) (Varianta înlocuirii – n.r.), acum, în următoarele două zile, nu, dar după aceste etape pe care trebuie să le trecem în Parlament, sigur”, a spus premierul.

El nu a dorit să precizeze dacă demiterea sau demisia lui Iordache este un fapt cert sau care sunt şansele ca ministrul să plece. Sorin Grindeanu a adăugat că ar putea fi înlocuit chiar tot Guvernul, dacă moţiunea de cenzură de miercuri trece.

Premierul a mai spus că la Ministerul Justiţiei este o situaţie „aparte”, pentru că sunt posturi de secretari de stat libere şi, dacă ar pleca acum ministrul, nu ar mai rămâne persoane în funcţii de conducere.

Grindeanu a mai spus că vrea şi ca Iordache să participe la moţiunea de cenzură, „fiind unul dintre actorii evenimentelor” din ultimele săptămâni.

Grindeanu își asumă abrogarea OUG 13

În ceea ce privește abrogarea controversatei ordonanțe de modificare a codurilor penale, premierul a afirmat că el a luat decizia de abrogare. Hotărârea a fost luată după semnalele venite din stradă și „din alte părți.”

„Pentru mine semnalul – şi de aceea am şi luat hotărârea, ca premier, să abrog OUG 13 – care a venit, şi din stradă şi nu doar din stradă, şi din alte părţi. Sigur, lumea astăzi pare sau părea împărţită în semnale pro, semnale contra, dar e clar că acest act a dus la diviziune. Asta nu e bine pentru România”, a spus premierul.

Sorin Grindeanu a fost întrebat şi dacă a existat un conflict cu Liviu Dragnea pe tema abrogării OUG 13. „Eu nu vreau să răspund la asemenea speculaţii. Am fost azi la şedinţa de grup împreună, am fost în Parlament, aţi văzut susţinerea pe care coaliţia o dă în continuare Guvernului. Eu cred că lucrurile sunt cât se poate de clare”, a explicat premierul.

Citește și: Ordonanța de abrogare a fost publicată în Monitorul Oficial

Şeful Executivului a adăugat că îl va informa şi oficial pe Klaus Iohannis cu privire la retragerea OUG, printr-o scrisoare. „Mâine (marţi – n.r.) o să vin în parlament la discursul preşedintelui. O să îi trimit şi o scrisoare prin care să îl informez că s-a abrogat OUG 13, dar cred că de lucrul ăsta a fost deja informat”, a spus el.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top