Liderul PNL, care a dat BAC-ul la 42 de ani, a picat la Română. Ce note a obținut acesta

01.07.2020
Liderul PNL, care a dat BAC-ul la 42 de ani, a picat la Română. Ce note a obținut acesta

Elevii au susținut examenul de Bacalureat 2020 în regim de pandemie. Susținerea acestuia a reprezentat cu adevărat o provocare pentru toți, mai ales că activitatea școlară a avut de suferit și toate unitățile de învățământ s-au închis. Elevii au aflat notele pe data de 30 iunie. în jurul orei 12:00. La bacalaureat au participat și elevi din generațiile anterioare, printre ei numărându-se și un lider PNL, în vârstă de 42 de ani. Deși acesta a declarat că s-a pregătit intens, nu a reușit să promoveze examenul maturității la Limba și Literatura Română.

Liderul PNL, care a dat BAC-ul la 42 de ani, a picat la Română. Ce note a obținut acesta

Prim-vicepreședintele PNL Vrancea, Daniel Moroșanu, a picat examenul de Bacalaureat de anul acesta, obținând doar 3,60 la Limba și Literatura Română. Deși susținea că s-a pregătit pentru această materie, a mers la meditații și a învățat, nu a reușit să promoveze. El a declarat că a făcut contestație și speră ca după recorectare să obțină o notă de trecere.

După proba de la Istorie, acesta părea destul de mulțumit de cum rezolvase subiectele, deși a mărturisit că această materie nu a fost niciodată punctul lui forte. Cu toate acestea, a reușit să obțină o notă destul de bună, respectiv 7,55. În ceea ce privește Limba Română, Moroșanu declara că și acolo s-ar fi descurcat și era convins că va fi declarat ADMIS. Și la Geografie a obținut o notă care reflectă că și-a dat silința pentru acest examen, 8,65.

A fost excelent. M-am prezentat la examenul de Bacalaureat la Istorie, am fost pe subiect, să știți că am învățat, m-am pregătit cu speranța că voi lua o notă de trecere. Nu mă aștept la o notă foarte mare. Sunt mulțumit cu una de trecere și per total să am o medie care să-mi satisfacă această dorință, să am Bacalaureatul. Sincer, istoria mi-a plăcut mai mult. Nu pot să zic că la Limba și literatura româna nu m-am descurcat. Acum să vedem ce notă o să iau.”, a spus politicianul.

A mai încercat o dată să dea examenul

Moroșanu a absolvit Liceul „Simion Mehedinţi” Vidra la seral, în urmă cu doi ani. A absolvit în anii ’90 o şcoală profesională de mecanici auto, iar apoi a decis să se înscrie și la liceu. Acesta a absolvit și o şcoală de tehnicieni silvici, dar nu a putut obține un post în domeniu din cauza faptului că nu avea diploma de bacalaureat. În 2016 nu a reușit să ajungă primar al comunei Vidra și a fost nevoit să se mulţumească doar cu statutul de consilier local. S-a înscris și în 2019 la BAC, însă nu s-a simțit la fel de pregătit.