Politic

Liviu Dragnea amenință subtil: „Într-un fel sau altul, Iohannis va primi un răspuns”

Liviu Dragnea amenință subtil administrația prezidențială. Liderul social-democrat a declarat că, în cursul zilei de 28 decembrie, președintele Klaus Iohannis va primi un răspuns categoric.

Liviu Dragnea amenință subtil, înainte de Comitetul Executiv al Coaliției PSD-ALDE

Ușor evaziv, dar vizibil deranjat de decizia lui Klaus Iohannis de a refuza propunerea, Sevil Shhaideh, pentru postul de prim-ministru, Liviu Dragnea a fost tranșant. „Astăzi după Comitetul Executiv, preşedintele o să primească răspunsul la solicitarea dumnealui, care va fi într-un fel sau în altul.”, a spus Dragnea în cursul zilei de azi.

Replica șefului PSD este una largă, care lasă loc de interpretări. Este cunoscut fiind faptul că din perspectiva lui Dragnea, Sevil Shhaideh era singura variantă viabilă pentru postul de premier. Suprinzătorul refuz al liderului de la Cotroceni a dinamitat calculele coaliției câștigătoare. Astfel, pentru Dragnea și Tăriceanu există două variante.

Pe de o parte, ar fi posibilitatea promovării unui nou nume spre postul de prim-ministru, pe care Iohannis să fie „forțat” să-l accepte. Pe de altă parte, există eventualitatea mult mai radicală a suspendării din funcție. Deși mult mai drastică, varianta nu a fost scoasă din calcul de co-președintele coaliției, Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Zi decisivă pentru PSD: Comitetul Executiv se reunește

PSD-ALDE se vor reuni într-o sesiune extraordinară pentru a decide următoarea mutare, chiar în cursul zilei de astăzi. Programată la ora 16:00, dezbaterea va fi concluzionată de o direcție finală dictată de cei doi lideri.

Știri pe același subiect:

Liviu Dragnea: Propunerea de premier este Sorin Grindeanu

Presa internațională, despre decizia lui Iohannis: „PSD a pierdut mult făcând această propunere”
Cine este Sorin Grindeanu
PNL îl susține pe Klaus Iohannis în problema premierului
Eugen Tomac, mesaj pentru Klaus Iohannis înainte de desemnarea premierului
Klaus Iohannis a refuzat desemarea lui Sevil Shhaideh ca premier
Liviu Dragnea amenință subtil: „Într-un fel sau altul, Iohannis va primi un răspuns”

Acest articol a fost actualizat la: 2016-12-28T18:55:07+02:00 18:55

Share
Scris de
George Vintilă

Acest site foloseste cookies.

Read More