Connect with us
Liviu Dragnea declarații decpresă după ce Sorin Grindeanu a fost desemnat. Va fi prima reacție a președintelui PSD.

Politic

Liviu Dragnea: „Miniștrii cabinetului Sorin Grindeanu vor depune jurământ miercuri, 4 ianuarie 2017”

Liviu Dragnea a declarat că ceremonia depunerii jurământului pentru membrii guvernului Sorin Grindeanu este programată pentru ziua de miercuri, 4 ianuarie, la ora 19.

Liviu Dragnea a mai spus că dacă astăzi Iohannis nu îl desemna pe Grindeanu, PSD începea procedura de suspendare a președintelui.

Liviu Dragnea – declarații după desemnarea lui Sorin Grindeanu

„Noi am dat dovadă de maximă răbdare și înțelegere. Dacă Iohannis nu accepta premierul, avea ca finalitate o criză politică profundă. Stabilitatea politică ne dă posibilitatea să punem în aplicare programul votat de români. PSD nu a mers cu propunere la Cotroceni așa cum era legitim președintele PSD-ului.

Am avut o discuție în coaliție cu toate că presiunea publică și mesajele de la susținătorii noștri au fost tot mai intense. Nu am înțeles de ce nu a fost desemnat ieri domnul Sorin Grindeanu. Am așteptat până în ultima clipă. Salariul minim va fi mărit la 1450 lei, dar de la 1 februarie 2017. Un milion și jumătate de salariați vor pierde bani.

Impozitul pe venit pentru pensiile mai mici de 2.000 de lei va mai fi plătit o lună. De la 1 februarie va dispărea. Prețul medicamentelor, care este prevăzut să scadă cu 35% de la 1 ianuarie va scădea de la 1 februarie. Salariile din administrația publică locală prevăzute să crească vor crește abia de la 1 februarie”, a declarat Liviu Dragnea.

Dragnea a declarat că ceremonia de învestire a guvernului nu va fi fastuoasă: „Va fi o ceremonie simplă, nu vrem șampanie”.

Liviu Dragnea a susținut o conferință de presă la Parlament la ora 14:00. Vor fi primele declarații ale președintelui PSD după ce propunerea sa de premier a fost acceptată. Se așteaptă ca Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu să anunțe care sunt pașii următori.

Sorin Grindeanu premier – a fost cea de-a doua propunere a lui Liviu Dragnea. Prima soluție propusă a fost numirea lui Sevil Shhaideh. Însă, președintele Iohannis a respins această variantă.

Astăzi, 30 decembrie 2016, Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcția de premier în numele lui Sorin Grindeanu. Șeful statului nu a făcut nicio declarație publică după această mult așteptată decizie.

Sorin Grindeanu, soluția de rezervă acceptată de Iohannis

În momentul în care Liviu Dragnea a anunțat cea de-a doua propunere pentru premier, Liviu Dragnea a avut numai cuvinte de laude la adresa lui Sorin Grindeanu.

„Un coleg care este loial, în primul rând, care are capacitatea să înțeleagă că acest program este pentru România, care nu merge la Palatul Victoria, care este foarte bun, pentru că este construit pe teme care nu pot fi întârziate.

Am discutat de asemenea dacă noi sau ce alegere să facem între dorința firească că am câștigat aceste alegeri, să alegem între această dorință de a răspunde invitației nerostite a președintelui.

Decizia mea și a colegilor este că alegem bunăstarea românilor, libertatea de a vorbi, libertatea de a spera. De a avea mai bune autostrăzi.

Azi am adoptat a doua oară legea care să elimine cele 102 taxe. Sper ca președintele să o promulge mai repede.
În acest condiții am propus colegilor mei ca propunerea să fie Sorin Grindeanu.”, a spus Liviu Dragnea.

Știri pe același subiect

Sorin Grindeanu: „Klaus Iohannis mi-a urat succes prin SMS”

Sorin Grindeanu este noul premier al României. Klaus Iohannis a acceptat
Guvernul Grindeanu – lista posibililor viitori miniștri
Sorin Grindeanu declarație de avere a propusului pentru funcția de premier
BIOGRAFIE Cine este Sorin Grindeanu – propunerea PSD pentru PREMIER

2 Comments

2 Comments

  1. Calina moldovan

    2016-12-30T17:44:21+02:00 at 17:44

    S-a dovedit inca odata ca presedintele IOHANIS isi merita porecla de” MUTU PAMINTULUI”, din pacate suferim tot noi,cei care l-am ales,am ajuns la concluzia ca nu este ales de noi,romanii,aveti alte parere ?????????

  2. GALOFTEANU FLORENTA

    2016-12-30T17:29:08+02:00 at 17:29

    dar despre pensionari nu mai aduceti aminte chiar de loc ,,in moldova sant cele mai mici pensii ….ASTEPTAM SI NOI …CA SINCERA SA FIU PENSIONARII AU IESIT IN NR MARE LA VOT

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top