Măsuri noi pentru protecția animalelor! Proiectul se află în dezbatere publică

26.08.2020
Măsuri noi pentru protecția animalelor! Proiectul se află în dezbatere publică

Ministrul de Interne a anunțat măsuri noi pentru protecția animalelor. Marcel Vela spune că sunt îmbunătățiri la proiectul care vizează protecția animalelor și că acesta se află în dezbatere publică pe site-ul ministerului.

Măsuri noi pentru protecția animalelor! Proiectul se află în dezbatere publică

Încet, dar sigur, se creionează niște măsuri clare pentru protecția animalelor din România. Pe site-ul Ministerului de Interne a fost publicat proiectul de ordonanță de urgență pentru întărirea măsurilor de protecție a animalelor. Proiectul se află în dezbatere publică timp de 10 zile, în care ministrul așteaptă propuneri din partea cetățenilor.

Nu de puține ori, în țara noastră, au fost cazuri de maltratrare a animalelor, cazuri care au apărut în mass-media și s-au pierdut undeva în neant, atunci când a venit vorba despre sancțiuni. Multă vreme, cei care chinuie și omoară animalele au făcut-o fără rețineri, în lipsa unor legi clare împotriva lor. Se pare că lucrurile sunt pe cale să se schimbe. Acest nou proiect la care face referire ministrul Vela va permite polițiștilor să emită un ordin de aducere într-un adăpost, al animalului agresat, rănit, sau maltratat.

„Așa cum am promis, am reușit să facem un pas foarte important, pentru stabilirea unor atribuții clare, în sarcina polițiștilor. Deja am postat pe site proiectul de ordonanță de urgență pentru intărirea masurilor de protectie a animalelor și așteptăm propuneri timp de 10 zile. Acest proiect are ca scop protejarea animalelor aflate in pericol. Va permite Poliției sa emita un ordin de ducere al animalului agresat ranit sau maltratat intr-un adapost”, a declarat ministrul Marcel Vela.

De acum înainte, dacă un animal se va afla în pericol, polițiștii vor putea intra în casa sau curtea respectivă, fără a avea nevoie de acordul proprietarului. Măsura este valabilă și în cazul în care vorbim despre sediul unei persoane juridice. Pur și simplu, oamenii legii vor intra și vor scoate de acolo animalul chinuit.