Connect with us
Ministrul Ionuț Stroe promite vouchere pentru tinerii care vor să facă sport

Politic

Ministrul Ionuț Stroe promite vouchere pentru tinerii care vor să facă sport

Ministrul Tineretului și Sportului a anunțat că va oferi 30.000 de vouchere în valoare de 300 de lei, tinerilor care vor să practice un sport. Ionuț Stroe a precizat că Guvernul a aprobat acordarea acestui sprijin prin Ordonanță de Urgență. Programul va începe din data publicării acestei ordonanțe în Monitorul Oficial.

Ministrul Ionuț Stroe promite vouchere pentru tinerii care vor să facă sport

Vouchere pentru tinerii care vor să facă sport. Este promisiunea pe care Ministrul Tineretului și Sportului le-a făcut-o acestora. Este vorba despre 30.000 de vouchere în valoare de 300 de lei pe care tinerii le vor primi de la Guvern. Acordarea acestui sprijin se face printr-o Ordonanță de Urgență pe care Guvernul a aprobat-o deja. Cele 300.000 de vouchere vor fi distribuite beneficiarilor până la finalul acestui an.

Banii pot fi folosiți pentru legitimarea la un club sportiv, iar scopul programului este creșterea bazei de selecție pentru viitorul sport de performanță.

„Importanţa acestui sprijin pe care îl acordăm sub forma acestui voucher de 300 de lei pentru prima legitimare a unui copil la un club sportiv stă în primul rând în creşterea bazei de selecţie pentru viitorul sport de performanţă. Există numeroase beneficii legate de sănătate, evident” , a declarat Ministrul Sportului.

Cu banii primiți de la Guvern, copiii și tinerii îți pot cumpăra primul echipament pentru sportul pe care vor să îl practice, spune ministrul Stroe.

„Acest voucher poate să-i asigure primul echipament sau primele condiţii pentru a-şi asigura această activitate fizică. Există evident beneficii sociale, sportul trebuie privit ca formă de educare” , a explicat Stroe, conform News.ro.

Voucherul va fi nominal, netransmisibil și va putea fi obținut o singură dată. Odată legitimat la un club sportiv, copilul trebuie să facă o solicitare către direcția județeană care va ajunge la Ministerul Tineretului și Sportului.

Ionuț Stroe spune că programul va continua și în 2021. De reținut este faptul că voucherele pot fi folosite în termen de șase luni de la dobândire.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top