Connect with us
Nicușor Dan, președintele USR, a spus că parlamentarii partidului său nu vor vota pentru un guvern format din PSD și ALDE.

Politic

Nicușor Dan: USR nu va vota un guvern PSD-ALDE

Nicușor Dan, liderul USR, a declarat că parlamentarii formațiunii sale vor vota contra unui guvern PSD-ALDE, apreciind reacția președintelui în cazul lui Liviu Dragnea

„Domnul Dragnea este condamnat penal pentru fraudă electorală am citit rechizitoriul, am citit şi sentinţa şi cum s-a apărat domnia sa. Sunt foarte curios dacă PSD-ul va merge cu el la Cotroceni. Am văzut reacţia preşedintelui. Mi s-a părut foarte coerentă şi vă spun sincer că mi-a plăcut”, a spus Nicușor Dan la Gândul Live.

Dan a mai spus și că USR nu va accepta parlamentari migratori din PNL în formațiunea sa.

„Vrem să identificăm profesionişi, asociaţii, organizaţii, pe care să îi invităm la dezbaterile din Parlament pe diferite Comisii. A fost o decizie grea, dacă să rămân în Consiliul General sau să merg în Parlament (…) Cred că a fost o decizie bună.”

Citește și: Nicușor Dan, despre un guvern PNL: susțin un astfel de guvern dar cu anumite condiții

Nicușor Dan ar vrea să colaboreze cu Dacian Cioloș

În ceea ce privește o posibilă colaborare cu Dacian Cioloș, Nicușor Dan a mărturisit că ar fi interesat de acest lucru, în măsura în care și premierul în funcție și-o dorește.

„Domnia sa are o expertiză pe multe domenii, inclusiv acum experienţa de un an ca prim-ministru este o experienţă. Prin prisma acestei funcţii a cunoscut mulţi oameni competenţi din societate. În măsura în care, domnia sa doreşte, evident, da.

„Eu sunt pentru chestiuni stabile şi pe termen lung. Eu l-am auzit pe domnul Dacian Cioloş spunând că în afara alternativei care nu s-a concretizat pentru continuarea ca prim-ministru şi, în afara terminării mandatului său ca prim-ministru nu a reflectat asupra intrării într-un partid.

Sunt convins că are nevoie de un timp de gândire. Ceea ce am spus noi, inclusiv în conferinţa de presă, am spus că în situaţia în care doreşte să vină în USR, uşa este deschisă. Dar, s-au terminat alegerile. Începe o perioadă de construcţie, de activitate în Parlament. Fiecare dintre noi are ce să facă şi, în măsura în care domnia sa va lua această decizie, uşa este deschisă”, a spus Nicușor Dan. El a precizat că USR nu va merge cu o propunere de premier la Cotroceni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top