Connect with us
PNL îl susține pe Klaus Iohannis, prin vocea președintelui interimar, Raluca Turcan. Ea a salutat decizia printr-o postare pe Facebook.

Politic

PNL îl susține pe Klaus Iohannis în problema premierului

PNL îl susține pe Klaus Iohannis, prin vocea președintelui interimar, Raluca Turcan. Partidul din care provine și președintele nu a întârziat să aplaude decizia liderului de la Cotroceni de a refuza propunerea PSD, pentru postul de premier.

UPDATE, ora 14:12: Cătălin Predoiu a comentat și el decizia admnistrației prezidențiale: „Decizia preşedintelui este făcută în interesul României. Este atributul suveran al preşedintelui, potrivit Constituţiei, să respingă sau să accepte o propunere făcută de un partid politic, de o alianţă de partide politice. Din păcate, domnul Dragnea nu a citit cu atenţie toate legile care au impact pe funcţia de prim-ministru. El a făcut o propunere pripită şi a adus lucrurile în această situaţie neplăcută. Ca membru al opoziţiei, spun doar atât: suntem alături de preşedintele României pentru că a făcut o decizie corectă pentru statul român şi pentru cetăţenii români. Prin această decizie, a respectat interesele statului român.”

PNL îl susține pe Klaus Iohannis: „Este o decizie în interes național”

Într-o amplă postare pe Facebook, Raluca Turcan și-a motivat poziția de susținere față de Klaus Iohannis. „Nu trebuie transformat într-un guvern personal, de interpuşi, aflat la dispoziţia domnului Liviu Dragnea. România nu trebuie să dea semnale confuze sau contradictorii, mai ales într-un context internaţional extrem de complicat.”

Liderul interimar al național-liberalilor a ținut să salute opinia președintelui, catalogând-o drept corectă. „Salutăm decizia, în interes naţional, a preşedintelui României. Este dreptul constituţional al domniei sale să respingă propunerea şi cu certitudine sunt foarte multe argumente. Noi considerăm că viitorul guvern al României trebuie ferit de orice fel de vulnerabilităţi, mai ales într-un context internaţional extrem de complicat.”, a ținut să puncteze Raluca Turcan.

Același președinte PNL a trimis săgeți către rivalii de la PSD, pe care i-a taxat pentru aroganța arătată după alegeri. „PSD ne-a anunţat că are zeci de mii de specialişti. Dacă acest lucru este adevărat, se vor găsi şi alte nume de prim-ministru, de preferat persoane cu o activitate cunoscută, fără vulnerabilităţi şi fără condamnări.”, a conchis Raluca Turcan în postarea sa.

Citește și: Eugen Tomac, mesaj pentru Klaus Iohannis înainte de desemnarea premierului

Reacția liberalilor vine ca urmare a deciziei președintelui de a refuza propunerea Sevil Shhaideh, pentru postul de prim-ministru. Klaus Iohannis a susținut o scurtă declarație în această dimineață în care și-a prezentat opțiunea, motivând că balanța argumentelor pro și contra a fost decisivă.

Știri pe același subiect:

Liviu Dragnea: Propunerea de premier este Sorin Grindeanu

Presa internațională, despre decizia lui Iohannis: „PSD a pierdut mult făcând această propunere”
Cine este Sorin Grindeanu
PNL îl susține pe Klaus Iohannis în problema premierului
Eugen Tomac, mesaj pentru Klaus Iohannis înainte de desemnarea premierului
Klaus Iohannis a refuzat desemarea lui Sevil Shhaideh ca premier
Liviu Dragnea amenință subtil: „Într-un fel sau altul, Iohannis va primi un răspuns”

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top