Connect with us
Premierul Sorin Grindeanu a făcut noi declarații în ceea ce privește criza politică actuală, după ce moțiunea de cenzură s-a citit în Parlament.

Politic

Premierul Grindeanu, anunț șoc: Există riscul să ajungem la anticipate!

Premierul Sorin Grindeanu a făcut noi declarații privind criza politică actuală, după ce azi în Parlament s-a citit moțiunea de cenzură contra Cabinetului său.

„Am o experiență de 21 de ani în politică, știu cu ce se mănâncă. Nu m-am mai confruntat cu o situație atât de bizară că cea din zilele astea. Asistăm la un război al unui om împotrivă interesului guvernului. E cel mai mare rău care i se putea întâmplă acum României. Imaginați-va un atlet care a plecat foarte bine, cel mai bine, are toate șansele să câștige cursă și vine Dragnea din tribună și îi pune piedică că să nu ajungă la finish.

Ne aflăm aici din cauza dorinței lui Dragnea de a avea puterea într-o singură mână. Singurul mod de a conduce partidul de un an este acest CEX. Nu m-a lăsat să mă implic în campania electorală. am înțeles că nu am fost singurul care nu am fost lăsat să fac lucrul asta. Vinovatul pentru această situație este un singur om: Liviu Dragnea

Ne aflăm în situația paradoxală în care Liviu Dragnea își folosește partidul pentru a își da jos propriul guvern. este inadmisibil din punctul meu de vedere. Moțiunea de cenzură nu este motivată. Din ea rezultă dorință unui singur om de a își dărâma guvernul și de a avea puterea absolută”, a spus duminică seara premierul Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu a mai arătat că în cazul în care moțiunea de cenzură trece, nu există nicio garanție că președintele Klaus Iohannis va numi un alt premier PSD. „Dacă moțiunea de cenzură va trece, suntem la mâna președintelui IohannisExistă riscul să ajungem anticipate”, a mai spus Grindeanu, care a mai precizat și că „Dragnea vrea să dea jos guvernul folosind un raport mincinos”. Deși premierul a spus că „miniștrii și-au făcut treaba”, el a mai susținut și că „nu a fost un guvern perfect, sigur se puteau face lucruri mai bune”.

Prim-minstrul a mai spus că a avut o discuție cu Ion Iliescu privind situația politică, președintele de onoare al PSD dorind să știe „care este situația”.

Grindeanu a spus că nu a exista nicio comisie de evaluare și Darius Vâlcov a fost singurul evaluator.

Când s-a produs declicul? eu am încercat să am dialog cu toți cei care conduc PSD, nu s-a ținut niciun birou a permanent național în cele 5 luni. A venit această situație dintr-o dată. Acum 2-3 săptămâni, cât bun este acest guvern, cât de bine merge economia, toate aceste lucruri au venit dinspre dânsul (Dragnea -n.r). Dintr-o dată HOP, a venit o evaluare care nu are nicio legătură cu realitatea, a mai spus acesta.

„Dragnea a propus vreo 40 de miniștri și vreo cinci colegi de-ai mei să fie prim-miniștri. Cred că miniștrii care sunt senatori și deputați vor face parte din noul guvern dacă moțiunea trece. Păi, ori a mers bine, ori nu a mers bine. E greu să vorbești cu cineva care are această atitudine, dar și în ceasul al 13-lea trebuie să fac acest lucru. Dacă ajungem la mâna lui Iohannis, convingerea mea este că PSD va pierde guvernarea”, a completat prim-ministrul.

Întrebat dacă va accepta să fie din nou premier dacă va fi numit de Klaus  Iohannis, Grindeanu a spus că nu va accepta niciodată să fie actor principal în spargerea PSD. El a mai precizat că i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, dar acesta a refuzat.

În ceea ce privește situația din Justiție, premierul a declarat:

Am avut o discuție cu Tudorel Toader (ministrul Justiției), i-am cerut să țină cont de toate deciziile CCR și să vină cu câteva lucruri într-un calendar foarte clar, pe de o parte legile justițiiei și pe de alta cu măsurile pentru a evita eventualele sancțiuni date de decizia pilot de la CEDO.

El a mai precizat că unii colegi de-ai săi au cerut public demiterea lui Tudorel Toader, dar că Liviu Dragnea nu a fost printre ei.

Citește și: Liviu Dragnea a dezvăluit care este soarta moțiunii de cenzură contra guvernului Grindeanu

Citește și: Grindeanu lovește dur înainte de moțiunea de cenzură! Banii au fost blocați

Citește și: Începe războiul din PSD! Moțiunea de cenzură, semnată de 223 de parlamentari

Citește și: Sevil Shhaideh îl amenință pe Sorin Grindeanu cu o plângere penală!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top