Politic

România, primită în spațiul Schengen. Anunțul făcut de un europarlamentar PSD

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD a făcut marele anunț referitor la aderarea României la spațiul Schengen. Astfel, el a declarat că  Parlamentul European a votat pentru extinderea regiunii, ceea ce înseamnă că țara noastră va fi primită în spațiul Schengen.

România, primită în spațiul Schengen. Anunțul făcut de un europarlamentar PSD

Potrivit europerlamentarului social-democrat, Parlamentul European a votat pentru primirea României în Spațiul Schengen și extinderea acestuia. Astfel, a fost cerută finalizarea acestui proiect, în urma căreia a fost obținută o majoritate de voturi pro.

„Cerem finalizarea integrării Schengen cu toate statele membre ale UE și un nou proiect de decizie din partea Consiliului în acest sens. Am reușit să obținem o majoritate de voturi în plenul Parlamentului European în sprijinul aderării României la Schengen, amendamentul PSD fiind inclus în textul rezoluției referitoare la situația din spațiul Schengen în urma pandemiei.”, a declarat Dan Nica.

De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe, a fost discutată și situația muncitorilor sezonieri români pentru restabilirea funcționării pieței interne. Astfel, au fost cerute mai multe măsuri prin care aceștia să fie protejați, pe fondul scandalurilor în care ei au fost implicați.

Având în vedere că, în contextul pandemiei de coronavirus, aceștia reprezintă o categorie vulnerabilă, au nevoie de suport, având în vedere că s-au confruntat cu abuzuri din partea angajatorilor. PSD a cerut ca atenția să fie îndreptată către ei și să beneficiezi de siguranță în ceea ce privește desfășurarea activității lor, precum și controlul stării de sănătate a lor. PSD-istul îi acuză pe adversarii săi că nu au fost de acord cu acest proiect, ceea ce arată dezinteres față de compatrioții sezonieri.

„Ne-am fi bucurat, totodată, să-i vedem pe colegii români din celelalte grupuri politice susținând amendamentul propus de PSD, care ar fi putut îmbunătăți situația lucrătorilor români. Din păcate, colegii români din Grupul Popularilor Europeni și cei de la USR/Plus au votat împotriva amendamentului legitim formulat de noi.”, a adăugat Dan Nica.

Acest site foloseste cookies.

Read More