Connect with us

Politic

Sorin Grideanu, reacție după protestul din Piața Victoriei: „Trăim zile în care manipularea atinge cote alarmante”

Premierul Sorin Grindeanu a reacționat la protestul din Piața Victoriei din București, printr-un mesaj pe contul său de socializare.

Prim-ministrul a spus că respectă dreptul oamenilor de a manifesta, dar în aceste zile „manipularea atinge cote alarmante”.

„Din nefericire, un protest paşnic s-a transformat, în această seară, într-unul violent. De la bun început, ţin să precizez că respect dreptul românilor de a protesta. Trăim, însă, zile în care manipularea atinge cote alarmante. Cum spuneam, din păcate, în această seară, situaţia a degenerat şi vorbim despre doi jandarmi şi trei protestatari răniţi care se află la spital pentru îngrijiri medicale. Fac un apel la calm şi la o informare corectă a românilor care sunt îngrijoraţi de situaţia de astăzi. Mulţumesc Jandarmeriei Române pentru modul în care a acţionat în această seară, convins fiind că totul ar fi decurs normal dacă anumite grupări nu ar fi recurs la violenţă”, a scris Grindeanu, pe Facebook.

Peste 120.000 de oameni au protestat miercuri seara în Piața Victoriei,  faţă de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind modificarea codurilor panele. În ultimele ore ale manifestației au avut loc incidente provocate de grupuri izolate de persoane. Grupuri de agitatori au aruncat cu sticle, torţe şi petarde, forţele de ordine ripostând cu gaze lacrimogene. Şapte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care patru jandarmi şi trei civili

Știri pe aceeași temă:

Florin Iordache, mesaj de ultimă oră după protestele din 1 februarie 2017 din țară
Proteste în București 1 februarie 2017. INCIDENTE GRAVE în Piața Victoriei – LIVE TEXT – VIDEO&FOTO
Iohannis, scrisoare către Grindeanu: „Vă solicit abrogarea OUG de modificare a Codurilor Penale”
Tudor Chirilă: „Ne aflăm în cel mai grav moment de după ’89”
Andreea Răducan, după adoptarea grațierii de către Guvern: „Pentru prima dată mi-e rușine de țara în care trăiesc”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top