Connect with us
PSD se luptă să-l îndepărteze pe Sorin Grindeanu

Politic

Sorin Grindeanu este premier. REACȚII după desemnare

Sorin Grindeanu este premier al României, după ce Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcție. În urma acestui anunț, reacțiile nu au întârziat să apară. În timp președintele USR, Nicușor Dan, a declarat că se opune unui guvern PSD, președintele PMP îl atacă pe Iohannis.

Sorin Grindeanu este premier, ce spun liderii politici

Nicușor Dan, președintele USR, a declarat că se va opune învestirii unui guvern PSD.

„USR se va opune învestirii unui guvern PSD, indiferent de persoana care-l conduce. Respectăm alegerea cetățenilor, dar nu credem că PSD s-a schimbat, iar modul abuziv în care se comportă în Parlament demonstrează ca PSD este același. Guvernul va fi condus tot de Liviu Dragnea, dar din Kiseleff”, a declarat preşedintele USR, potrivit mediafax.

Traian Băsescu, liderul PMP, a condamnat modul în care a procedat Klaus Iohannis cu anunțarea premierului.

„Greşit, domnule Preşedinte!
Anunţarea desemnării Primului – ministru nu se poate face printr-un simplu comunicat.

Dacă tot aţi decis să faceţi o desemnare, fie ea şi nepotrivită, din respect pentru români, dar şi din respect pentru relaţia instituţională, era obligatoriu să faceţi acest anunţ extrem de important pentru România într-o declaraţie făcută de dumneavoastră personal de la Palatul Cotroceni. Că la această declaraţie ar fi fost bine să fie alături de dumneavoastră şi desemnatul, este altă socoteală.

Vă va fi greu să cereţi relaţii instituţionale corecte atât timp cât dumneavoastră nu le generaţi prin propriul comportament.”, a scris Traian Băsescu.

Raluca Turcan, președintele interimar PNL, a avut o reacție imediată. Ea a declarat că se așteaptă să fie o guvernare în interesul public și nu în interesul lui Liviu Dragnea.

„Prin lista guvernului vom vedea autonomia şi buna credință a prim-ministrului desemnat. Așteptam cu maxim interes lista guvernului, sperăm să avem ca miniștri oameni cu o activitate cunoscută şi feriți de suspiciuni.

Principala responsabilitate a PSD este să vina o echipă care sa guverneze în interes public şi nu în interesul personal al lui Liviu Dragnea. România are nevoie de un guvern competent, european, cu viziune şi ferit de orice fel de vulnerabilități. De asemenea, vrem ca noul guvern să respecte angajamentele externe ale României şi să consolideze cooperarea cu partenerii şi aliații.

PSD şi-a abandonat deja prevederi importante din programul de guvernare. La dezbaterile din Parlament vom arăta din nou frauda de încredere făcută de acest partid la alegerile din 11 decembrie”, a conchis Turcan.

Știri pe același subiect

Traian Băsescu îl atacă pe Iohannis: „Greșit, domnule Președinte”
Liviu Dragnea – declarații după desemnarea lui Sorin Grindeanu ca premier
Guvernul Grindeanu – lista posibililor viitori miniștri

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top