Connect with us

Politic

Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe, audiat la DNA

Teodor Meleșcanu, ministrul de Externe, s-a prezentat marți dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, pentru a fi audiat în dosarul privind adoptarea OUG 13 de modificare a codurilor penale.

UPDATE: Ministrul a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 10.00. El a declarat că a venit pentru a da declarații în dosarul OUG 13.

„Nu mi-a explicat ministrul Justiţiei consecinţele Ordonanţei, mi le-am explicat eu pe larg. Am citit întreg actul normativ, dar nu era de competenţa mea decât această prevedere. Am dat avizul pentru că se traduceau în legislaţia româna prevederi ale unei directive a Parlamentului European şi a Consiliului Europei şi trebuia sa fim de acord cu această traducere”, a spus ministrul.

Meleșcanu nu este primul membru al Guvernului Grindeanu care a fost chemat să dea explicații privind modul în care a fost adoptată controversata ordonanță.

Carmen Dan. ministrul de Interne, a fost audiată la DNA în același dosar, luni dimineață. Grațiela Gavrilescu, ministrul pentru relația cu Parlamentul a fost audiată miercurea trecută.

Mai mulți membrii ai Guvernului au fost audiați la DNA

Procurorii DNA fac cercetări in rem asupra modului în care a fost adoptată OUG 13. Mai mulți oficiali din Guvernul Grindeanu au fost convocați în calitate de martori.

Citește și: OUG 14, aprobată în Comisia juridică a Camerei Deputaților

Din stenograma ședinței în care a fost adoptată OUG 13, reiese că în momentul în care Sorin Grindeanu l-a întrebat pe Mihai Busuioc, secretarul general al Guvernului, dacă ordonanța are toate avizele, acesta i-a răspuns că da.

Potrivit aceleiași stenograme, și ministrul justiției de la acea vreme, Florin Iordache, l-a asigurat pe premier că ordonanța are toate avizele necesare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top