Connect with us
Traian Băsescu susține că starea de urgență trebuie reintrodusă: "Românii trebuie feriți cu forța!"

Politic

Traian Băsescu susține că starea de urgență trebuie reintrodusă: „Românii trebuie feriți cu forța!”

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor. De la 15 mai, a fost instaurată starea de alertă în locul stării de urgență. În urma etapelor de relaxare, oamenii au avut parte de mai multă libertate, s-au întors la locurile de muncă și au acces la mall-uri. Drept urmare, în ultima perioadă s-a remarcat o creștere semnificativă a numărului de persoane infectate, ceea ce este îngrijorător. Președintele Traian Băsescu aduce acuzații grave Guvernului, care nu ar fi gestionat corect situația și crede că starea de urgență ar trebui reintrodusă, chiar dacă românii s-ar fi plictisit de respectarea măsurilor de prevenire.

Traian Băsescu susține că starea de urgență trebuie reintrodusă: „Românii trebuie feriți cu forța!”

Traian Băsescu susține că oamenii s-au plictisit să se supună regulilor impuse de autorități, mai ales că au avut parte de mai multă libertate după relaxarea restricțiilor, ceea ce a dus la creșterea semnificativă a numărului de infectări. Dacă românii ar continua să fie responsabili și să asculte de recomandările specialiștilor, țara noastră nu ar fi ajuns în această situație.

De altfel, el susține că autoritățile au ales trecerea la starea de alertă din prea mult populism, ceea ce a însemnat că a pus în pericol viața oamenilor. El crede că lucrurile ar trebui luate de la capăt, respectiv prin reintroducerea stării de urgență, împreună cu măsurile corespunzătoare, mișcare la care mai marii statului nu au curajul să recurgă de teama reacțiilor oamenilor, fiind necesar, astfel, ca românii să se protejeze singuri și să fie responsabili.

El a dat drept un exemplu demn de urmat situația de la Bruxelles, unde își desfășoară activitatea de europarlamentar. Băsescu a declarat că oamenii sunt foarte civilizați, poartă masca de protecție, respectă distanțarea socială chiar și în lifturi, unde urcă doar două persoane. Fostul președinte speră ca numărul de infectări să nu depășească 400, însă nu este prea optimist.

„O să spun ceva ce nu o sa placă. La noi, poporul s-a plictisit repede de măsuri de protejare impotriva infectării cu virusul ticălos și cum facem de obicei, reușim să nu fim consecvenți. Dacă românii ar fi ascultat de recomandările autorităților, nu am fi ajuns in situația de azi. Dar ți autoritățile, prin bâlbâieli, ți-au sabotat autoritatea. Nu aș ezita (să institui iar stare de urgență), cu toate înjurăturile. Românii trebuie feriți cu forța, că uite ce fac.”, a declarat Traian Băsescu la Digi24.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top