Connect with us
Premierul demisionar al Marii Britanii, David Cameron, a oferit primele precizari dupa zvonurile privind un al doilea referendum de tip Brexit.

Știri

Premierul britanic David Cameron: „Un al doilea referendum…”

Dupa ce la cateva zile dupa rezultatul votului pentru Brexit, in jur de un milion de votanti care au optat pentru iesirea Marii Britanii din UE au anuntat ca regreta decizia, au inceput sa apara zvonuri privind un contrareferendum. O petitie online chiar a adunat peste trei milioane de semnaturi in acest sens.

Mai mult, miliardarul Richard Branson a indemnat Parlamentul britanic sa se mai gandeasca la decizia de a parasi UE, considerand ca acest lucru va atrage foarte multe consecinte nefaste pentru tara.

Citeste si: Primul summit dupa Brexit! Consiliul European se reuneste la Bruxelles

Citeste si: Ce urmeaza dupa Brexit – Liderii UE cer grabirea iesirii, in timp ce Scotia vrea sa anuleze referendumul

Premierul demisionar David Cameron sustine, insa, ca decizia referendumului de joia trecuta nu va fi modificata si nici un al doliea referendum nu va avea loc.  „Nu intoarcem cartile.A fost un rezultat decisiv, iar datoria guvernului este sa continue si sa respecte decizia”, a spus liderul Executivului din Marea Britanie.

Rezultatul votului privind Brexit-ul indica o victorie a taberei pro-iesire, care a obtinut 52% din voturi. Un milion dintre cei care au optat pentru iesirea Marii Britanii din UE regreta deja decizia luata, lucru care a dat nastere asa-numitei miscari Regrexit.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top