Connect with us
Președintele Klaus Iohannis a susținut prima intervenție publică post-alegeri. Liderul de la Cotroceni a comentat rezultatele alegerilor parlamentare.

Știri

Prima reacție a lui Klaus Iohannis după alegeri

Președintele Klaus Iohannis a susținut prima intervenție publică post-alegeri. Liderul de la Cotroceni a comentat pe larg rezultatele alegerilor parlamentare.

Prima reacție a lui Klaus Iohannis : Discurs pe 3 paliere de interes

Șeful statului a lăudat excelenta organizare a alegerilor parlamentare. El a enumerat o serie de entități participative în procesul de organizare, demne de mulțumiri.”Remarc liniștea care a caracterizat aceste alegeri. Țin să mulțumesc celor de la BEC, guvernului și ministerului de interne. Totodată și STS-ul merită cuvinte de laudă pentru modul în care dirijat votul.

În al doilea rând, Klaus Iohannis a analizat procentul de participare la vot.”Cei 39,5% care au fost prezenți la vot merită apreciați pentru că au avut o opinie și au mers să și-o exprime. Totuși, procentul este încă mic, dar previzibil dacă ne gândim la alegerile trecute.

Ultimul punct tratat de președinte a vizat negocierile cu partidele. El a anunțat că mâine sunt invitate toate partidele, pentru a-și exprima opiniile și a pune în discuție diverse teme.

Citește și: Decizia în cazul casei din Sibiu pierdută de Klaus Iohannis, amânată pentru a treia oară

În cadrul rundei de întrebări din partea jurnaliștilor, Iohannis a fost mai degrabă evaziv. Liderul de la Cotroceni a fost foarte clar pe problema legitimității lui Liviu Dragnea, în postura de premier. El spune că rămâne fidel criteriilor de integritate setate înainte de alegeri. În același timp, recunoaște că Parlamentul are puterea de a schimba legea, dar asta nu schimbă statutul criteriilor sale prestabilite înainte de scrutinul electoral.

Întrebat dacă se teme de intenția PSD de a cere suspendarea sa, în cazul în care propunerea de premier va fi refuzată, Iohannis a îndemnat la calm. El este convins că nu se va ajunge în extreme de acest gen. O poziție similară a fost luată de președinte și în ceea ce privește dizolvarea parlamentului, dacă potențialul prim-ministru nu va fi pe placul administrației prezidențiale.

În finalul intervenției sale, Klaus Iohannis s-a detașat de implicațiile pe care rezultatul PNL le-ar avea asupra sa. El a refuzat să comenteze scorurile obținute de fostul său partid, argumentând că nu este responsabilitatea sa.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top