Primul model electric Dacia Spring. Cum arată și ce preț are

14.10.2020
Primul model electric Dacia Spring. Cum arată și ce preț are

Primul model electric Dacia va fi prezentat mâine, 15 octombrie 2020. Până atunci, Grupul Renault a lansat un teaser video pentru ca publicul să-și poată face o idee.

Primul model electric Dacia

Dacia lansează mâine, 15 octombrie, primul model electric care se va numi Dacia Spring. Astăzi, Grupul Renault a fost lansat un teaser video în care în care nu se pot observa detalii, dar este vizibilă forma blocurilor optice.

Modelul Dacia Spring va fi prezentat mâine la Paris, în cadrul evenimentului Renault eWays. Spring are la bază modelul electric Renault K-ZE, care este comercializat de grupul francez în China.

Important de reținut este că lansarea pe piață va fi în toamna anului viitor, și nu în primăvară, așa cum s-a spus inițial.

Potrivit Digi24, jurnalistul auto Dan Vardie a declarat că autonomia prezentată anterior se reconfirmă. În cazul Dacia Spring, este vorba despre aproximativ 200-300 de kilometri în ciclul WLPT.

Cât va costa modelul electric de la Dacia

Prețul de vânzare, la lansare, pentru modelul electric Dacia Spring va fi în jur de 15-17.000 de euro. Reamintim faptul că în luna septembrie, grupul Renault a prezentat și noile modele Logan, Sandero și Sandero Stepway.

De asemenea, noul SUV Dacia cu 7 locuri, a fost din fabrică și este mai mare decât Dacia Duster. Modelul va beneficia de o nouă platformă tehnică, mai exact cea a modelului Clio 5 .

Inginerii francezi au folosit o caroserie diferită de cea pe care o va avea în versiunea de serie pentru a testa elementele tehnice ale viitorului model. Noul SUV Dacia va avea, cel mai probabil, între 4,5 și 4,6 metri. Vorbim de o lungime apropiată de cea a modelului Lodgy.

De asemenea, SUV-ul nou fabricat de Dacia dispune de tehnologii de ultimă generație, cu monitorizarea punctului mort și frânarea automată de urgență.

Va fi prezentat publicului la finalul acestui an, iar spre vânzare va fi scos, de mai sigur, din 2022.