Connect with us
Protest împotriva purtării măștii de protecție în școli

Știri

Protest împotriva purtării măștii de protecție în școli

Protest în Capitală. Mai mulți bucureșteni au protestat sâmbătă, 19 septembrie, în Piața Universității și în Piața Victoriei, împotriva purtării măștii de protecție la școală. Oamenii s-au arătat nemulțumiți de condițiile în care se desfășoară orele în noul an școlar. Ei s-au referit, în primul rând, la faptul că elevii trebuie să poarte permanent mască de protecție.

Protest împotriva măștilor de protecție în școli

Sâmbătă, 19 septembrie, în Capitală a avut loc un protest împotriva purtării măștii de protecție în școli. Participanții s-au arătat nemulțumiți de restricții impuse de autorități pentru limitarea răspândirii virusului. În primul rând a fost un protest al părinților, care nu sunt de acord cu faptul că elevii trebuie să poarte în timp ce sunt la școală, masca de protecție.

Părinții au spus că nu înțeleg de ce copiii trebuie să poarte permanent masca de protecție, de ce nu au voie la toaletă în timpul orelor și de ce trebuie să-i lase pe cei mici la poarta unității de învățământ.

La protest au participat părinți cu copii, unii chiar în cărucioare, dar și adulți de toate vârstele.

„Nemulțumirea mea este vizavi de școala care nu este la momentul acesta foarte OK vizavi de copii, care trebuie să poarte măștile mai toată ziua. Spre exemplu, el este clasa a VIII-a, stă șapte ore la școală, nemișcat în bancă, nu au voie la toaletă”, a declarat o femeie pentru Digi24.

Oamenii prezenți la manifestare au contestat utilitatea școlii online despre care au spus că nu se poate numi școală.

Jandarmii prezenți la protest au încercat să-i convingă pe oameni să meargă acasă, pentru că depășeau numărul maxim de persoane, și nu purtau măști de protecție.

Conform măsurilor trasate de Ministrul Sănătății și Ministrul Educației, în acest nou an școlar, elevii trebuie să poarte măști de protecție pe tot parcursul procesului educațional.

Masca de protecție este obligatorie în sala de clasă. Elevii trebuie să-și păstreze locul în bancă, să nu facă schimb cu alți colegii de lucruri, de rechizite, sau haine. Ei trebuie să-ți spele mâinile cu apă și săpun, când este cazul și dispun de acestea, sau să dezinfecteze mâinile ori de câte ori consideră că este nevoie.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top