Connect with us
Protest la Complexul Energetic Oltenia. Un grup de 14 angajați au intrat, luni dimineață, în greva foamei, în faţa sediului companiei

Știri

Protest la Complexul Energetic Oltenia. 14 angajați au intrat în greva foamei

Protest la Complexul Energetic Oltenia. Un grup de 14 angajați au intrat, luni dimineață, în greva foamei, în faţa sediului companiei, din Târgu-Jiu. Liderii de sindicat și angajații care participă la protest sunt nemulțumiți de disponibilizările anunțate și de faptul că nu a fost aprobată rectificarea bugetară.

Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului „Mine Energie” Oltenia, este unul dintre protestatari.  El este nemulțumit că încă nu a fost aprobată rectificarea bugetului companiei, în ceea ce privește fondul de salarii.

”Suntem 14 persoane. Nemulțumirea principală este lipsa aprobării rectificării fondului de salarii pentru CEO. Nu vom accepta sub nicio formă ca salariații, fiind vorba de 14.200 de persoane, să nu beneficieze de drepturile în urma prestării activității.

Protest la Complexul Energetic Oltenia: Angajații sunt nemulțumiți de disponibilizările anunțate

Nu este posibil, ținând cont de condițiile în care muncesc acești oameni, de faptul că asigură siguranța sistemului energetic național, ca cineva să se joace cu soarta acestora. Am avut promisiuni chiar de la ministrul Energiei că va fi rezolvată această problemă. Am ajuns în data de 19 și încă nu a fost rezolvată problema rectificării fondului de salarii care afectează veniturile salariaților, inclusiv pe anul 2016, cât și pe 2017.

Vom intra cu un deficit consistent în ceea ce privește fondul de salarii pe anul 2017, în condițiile în care oamenii au așteptări în ceea ce privește creșterea veniturilor anul viitor. Deocamdată salariile s-au luat, dar există un deficit la ora actuală de 120 de miliarde, pe fondul de salarii. Necesarul pentru rectificare este de 160 de miliarde”, a declarat Căldărușe, potrivit Mediafax.

Citește și: Guvernul României îi ameninţă cu instanţa pe medici după greva Sanitas

Protestatarii sunt nemulțumiți și de decizia companiei de a disponibiliza 2.000 de persoane în 2017.

”Acesta este planul, în condițiile în care, la ora actuală, avem deficit de personal. Cred că oamenii aceștia nu au dorit decât distrugerea complexului și satisfacerea altor interese. Este una din problemele majore și sub nicio formă nu vom fi de acord cu acel program de restructurare aprobat de AGA Complexului Energetic Oltenia”, a mai precizat Gabriel Căldărușe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top