Connect with us
Inițiativa majorării salariale ce vizează bugetarii a primit undă verde din partea Curții Constituționale. Urmează promulgarea lui Klaus Iohannis.

Economic

Majorarea salariilor bugetarilor este constituțională

Inițiativa majorării salariale ce vizează bugetarii a primit undă verde din partea Curții Constituționale. În cursul zilei de astăzi, CCR a luat decizia de a aproba propunerea guvernului.

Majorarea salariilor bugetarilor : verdict definitiv!

Legea va avea aplicabilitate în două sectoare foarte problematice, educație și sănătate. ”S-au conexat şi a fost respinsă sesizarea de neconstituţionalitate. Legea este constituţională deci.”, a declarat șeful CCR, Valer Dorneanu.

În acest caz, legea va merge mai departe către procesul de promulgare care cade în responsabilitatea președintelui Klaus Iohannis.

O altă lege care a fost discutată este cea care elimină 102 taxe nefiscale și care poartă egida PSD. În acest sens, s-a decis amânarea pentru ziua de vineri. În noiembrie anul curent, președintele Iohannis a sesizat CCR în legătura cu caracterul neconstituțional al legii social-democraților. Preşedintele Iohannis susţinea în motivarea sesizării că prin lege sunt încălcate normele constituţionale referitoare la principiul separaţiei puterilor în stat. Totodată, principiul legalităţii, raporturile Parlamentului cu Guvernul, rolul Guvernului, precum şi cele care guvernează bugetul public naţional, au fost și ele parte din argumentul liderul de la Cotroceni.

Citește și: Salariul minim pe economie – tema discuțiilor dintre Guvern și sindicate

Legat de legea 102, Dorneanu a punctat:”Am amânat subiectul cu taxele pentru vineri la ora 11.00. Răspuns standard pentru aprofundarea analizării dosarelor, mai ales că am cerut nişte date de la cele două instituţii importante – televiziunea şi radio. Răspunsurile le-am primit destul de târziu şi raportul a fost făcut în termen, dar nu au avut mulţi dintre colegii noştri timp să analizeze toate aspectele”.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top