Connect with us

Știri

Proteste în mai multe orașe împotriva proiectelor de ordonanţă vizând graţierea: ”La închisoare, nu la guvernare”

Sute de persoane participă la mai multe proteste organizate în Timişoara, Braşov, Sibiu şi Ploieşti, faţă de proiectele de ordonanţă vizând grațierea și modificările de Cod Penal. Oamenii au pancarte pe care sunt desenați elefanți roșii și scandează ”La închisoare, nu la guvernare” sau ”Fără amnistie, la puşcărie”.

În Piața Victoriei din centrul Timișoarei, aproximativ 400 de oameni s-au adunat cu pancarte cu mesaje precum ”Graţiere non grata” sau ”Spunem nu amnistiei şi graţierii”. Manifestanţii scandează ”Fără amnistie, la puşcărie”, ”Corupţia ucide” sau ”La închisoare, nu la guvernare”.

Un lider al protestatarilor a citit o petiţie pentru statul de drept adresată premierului Sorin Grindeanu, liderului PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. La rostirea numelor celor trei, oamenii au huiduit.

Manifestanții strâng semnături pentru această petiție și cer guvernanţilor să nu adopte ordonanțele și modificările.

Protestatarii din Timișoara (foto: news.ro)

La Ploieşti, aproximativ 100 de persoane s-au strâns în centrul oraşului. Aceștia poartă steaguri tricolore și scandează ”Jos corupţia!”, ”Jos penalii!”, ”La puşcărie, Dragnea!”, ”Să vină DNA să vă ia!”.

Unul dintre protestatari a declarat că este de acord cu graţierea, dar numai pentru acei condamnaţi care au furat fiindcă nu aveau ce să mănânce.

Proteste au avut și la Brașov și Sibiu

La Brașov, circa 100 de persoane s-au adunat în fața Prefecturii. Unii dintre manifestanţi au pancarte pe care sunt desenaţi elefanţi roşi sau sunt scrise mesaje precum: ”În democraţie hoţii stau la puşcărie“, ”DNA vine să vă ia“ sau ”La închisoare, nu la Guvernare“.

”Nu se poate să îţi baţi joc aşa de munca sistemului de justiţie din România. S-au chinuit să îi prindă, să intrumenteze dosare, iar acum ei vor să le dea drumul. Nu este normal aşa ceva“, a spus unul dintre protestatari, potrivit news.ro.

În Piața mare din Sibiu, protestează aproximativ 200 de persoane. Aceștia au pornit în marş pe bulevardul pietonal din centrul oraşului.

Sibienii au pancarte pe care se poate citi ”Ei graţiaţi, noi furaţi” şi cântă ”Doi elefanţi se legănau pe o pânză a graţierii”.

Protestul de la Sibiu este autorizat să se desfăşoare până în 1 februarie.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis, despre legea amnistiei și grațierii: Ar fi o catastrofă

Pentru ziua de duminică sunt anunțate proteste în mai multe orașe din țară, între care Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov și Sibiu.

Miercuri seară, la Bucureşti, aproape 3.000 de persoane au protestat faţă de proiectele de graţiere şi modificare a Codului penal elaborate de Ministerul Justiţiei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top