Connect with us
Raed Arafat a făcut publică lista localităților din scenariul roșu

Știri

Raed Arafat a făcut publică lista localităților din scenariul roșu

Raed Arafat a anunțat care sunt localitățile aflate în scenariul roșu de coronavirus. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că este vorba despre 22 de municipii și 15 orașe care au trecut de pragul de 3/1000 de locuitori, la rata de incidență a cazurilor de infectare cu noul virus.

Raed Arafat spune care sunt localitățile roșii

Arafat a declarat, marți dimineață, că există la nivelul țării, 22 de municipii și 15 orașe care au depășit indicele de 3 raportat la mia de locuitori, în ceea ce privește cazurile de infectare cu virsului Sars Cov 2. Secretarul de stat a ținut să precizeze că creșterea numărului de infectări, duce la înmulțirea cazurilor care au nevoie de Terapie Intensivă, fapt care pune presiune pe spitale și pe sistemul sanitar.

În acest moment, în România există 615 localități care au incidență între 1,5 și 3 raportat la o mie de locuitori. În total sunt 44 de municipii și 50 de orașe cu indice situat între aceste două valori. 255 de localități au depășit rata de incidență de 3 la mie.

„Sperăm că măsurile care s-au luat recent, să ducă la sistarea creșterii, cel puțin să ne oprim la un platou, dacă nu putem să mergem către o curbă descendentă. Asta înseamnă că o perioadă o să avem presiune pe sistemul sanitar, pentru că 3.000-4.000 și ceva de cazuri pe zi înseamnă un număr important de cazuri la Terapie Intensivă”, a spus Raed Arafat.

Câteva dintre municipiile cu incidența cazurilor de covid cu peste 3 raportat la mia de locuitori: București, Cluj Napoca, Alba Iulia, Bacău, Reșița, Sfântu Gheorghe, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Zalău, Alexandria, Râmnicu Vâlcea.

Capitala României este în scenariu roșu timp de 14 zile. Unitățile de învățământ s-au închis, elevii fac școală online, restaurantele, cafenelele, teatrele, sălile de spectacole și sălile cu jocuri de noroc, s-au închis și ele.

Masca de protecție este obligatorie atât în spațiile închise, cât și în aer liber. Activitatea în creșe și instituții de tip after school nu este afectată de aceste măsuri.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top