Connect with us
Ludovic Orban nu vrea să impună noi restricții: "Depinde de creşterea numărului de români care să respecte regulile."

Social

Ludovic Orban nu vrea să impună noi restricții: „Depinde de creşterea numărului de români care să respecte regulile.”

Situația este din ce în ce mai dificilă în România, mai ales după ce au avut loc etapele de relaxare, în urma cărora oamenii au avut parte de mai multă libertate, s-au reîntors la majoritatea activităților de dinainte de pandemie și chiar mai multe domenii s-au repus în funcțiune după o pauză lungă. Această relaxare de care au profitat din plin românii a dus la creșterea semnificativă a cazurilor de coronavirus, al căror număr a atins recorduri semnificative în ultimele zile, de peste 1000 de infectări. În acest context, Ludovic Orban a explicat că nu dorește să impună noi măsuri restrictive, însă totul depinde de comportamentul oamenilor.

Ludovic Orban nu vrea să impună noi restricții: „Depinde de creşterea numărului de români care să respecte regulile.”

Premierul Ludovic Orban spune că Guvernul nu vrea să introducă noi restricții care să afecteze viața oamenilor sau economia și face tot ce poate pentru a controla situația și a evita o ulterioară tragedie, doar că acest lucru depinde de respectarea, de către români, a regulilor de protecție și de cât de responsabil acționează ei în raport cu acest virus nemilos.

În plus, el susține că un lucru bun care se întâmplă în ultima vreme este faptul că cei care cred în teoriile conspiraționiste ale celor care refuză să accepte existența virusului și resping regulile de protecție sunt tot mai puțini, ceea ce înseamnă că mai mulți oameni sunt pregătiți să lupte împotriva coronavirusului și că riscul de infectare scade, odată ce oamenii conștientizează situația.

„Deocamdată, ne gândim la toate mijloacele posibile ca să limităm răspândirea virusului. Nu vrem să ajungem la noi restricţii, nu vrem să luăm nicio măsură care să afecteze viaţa oamenilor şi care să aibă efecte negative asupra economiei. Asta depinde de creşterea numărului de români care să respecte regulile de protecţie sanitară. Am văzut că a crescut procentul celor care nu cred în bazaconiile negaționiștilor, lansate de tot felul de ciudați.”, a declarat Orban.

Premierul a avertizat că cel mai mare risc de transmitere a virusului este în spaţii închise şi că purtarea măştii de protecție peste tot în aer liber, mai ales în perioada verii, este dificilă. Astfel, el le sugerează oamenii să țină cont de această măsură acolo unde este posibil și necesar, precum și de celelalte care ajută la prevenirea infectării cu noul coronavirus.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top