Connect with us
Rafila ne explică de ce nu putem intra în magazine dacă avem temperatura peste 37,3 grade Celsius

Știri

Rafila ne explică de ce nu putem intra în magazine dacă avem temperatura peste 37,3 grade Celsius

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul țării noastre la OMS, ne explică de ce trebuie să ni se verifice temperatura la intrarea în magazine. Ne mai explică de ce trebuie ca temperatura să fie mai mică de 37,3 grade Celsius pentru ca accesul în magazine sau instituții publice să fie permis.

Rafila ne explică de ce nu putem intra în magazine dacă avem temperatura peste 37,3 grade Celsius

Rafila ne explică faptul că la 38 grade Celsius, corpul uman are febră. O temperatură între 37 – 38 grade înseamnă o stare de subfebrilitate. Așadar, o temperatură normală a corpului eman este de sub 37 de grade Celsius.

„Temperatura corporală este în mod normal până la 37 de grade Celsius. Între 37 și 38 de grade considerăm o stare de subfebrilitate. Febra propriu-zisă este după temperatura de 38 de grade Celsius.”

Este important să menționăm că dispozitivele de măsurat temperatura au o marjă de eroare ca orice alt aparat de măsurare. Această marjă de eroare este de +/- 0,2 grade Celsius pentru majoritatea aparatelor de măsurare.

De aceea, dacă o persoană are 37,3 grade Celsius o persoană nu neapărat are noul virus, dar are o stare de subfebrilitate care poate fi un simptom al acestei boli. Rafila a mai menționat:

„Deci, practic, de la 37,3 grade Celsius, o persoană nu are legătură neapărat cu infecția coronavirus, dar este identificată că are o stare de subfebrilitate care ar putea fi asociată cu această boală. Dacă, în mod evident, nu este vorba de o infecție respiratorie, e o altă problemă, nu cred că o să fie vreo reținere din a primi în diverse spații aceste persoane.”

Așadar, o persoană trebuie să aibă sub 37 de grade Celsius pentru a putea intra într-un magazin sau o instituție publică fără să pună în pericol ceilalți oameni aflați înăuntru.

De asemenea, trebuie să menționăm că Rafila a mai discutat despre măsurarea temperaturii pe care unii oameni au confundat-o cu termoscanarea. Măsurarea temperaturii nu este periculoasă pentru organism și nu are legătură cu termoscanarea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top