Connect with us
Klaus Iohannis a semnat decretul: Care sunt cele mai recente legi promulgate de președinte

Justitie

Klaus Iohannis a semnat decretul: Care sunt cele mai recente legi promulgate de președinte

Președintele Klaus Iohannis a semnat în cursul zilei de azi mai multe decrete. Unul dintre aceste decrete aduce o completare la legea privind reforma din domeniul sănătății, conform informațiilor de la Administrația Prezidențială. Află mai multe detalii despre decretele semnate astăzi de președinte.

Klaus Iohannis a semnat decretul: Care sunt cele mai recente legi promulgate de președinte

Astăzi, 21 mai, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat următoarele decrete:

– Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care prevede majorarea salariilor kinetoterapeuţilor, fiziokinetoterapeuţilor şi profesorilor de cultură fizică medicală (CFM) din sistemul sanitar. (PL-x 589/28.10.2019).

– Decret privind promulgarea Legii pentru completarea alin. (3) al art. 135 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății (Pl-x 202/27.03.2019);

– Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 2/2020 privind aprobarea aderării Secretariatului General al Guvernului la Rețeaua europeană de dezvoltare durabilă (ESDN) și aprobarea plății cotizației anuale de participare a Secretariatului General al Guvernului, precum și completarea Ordonanței Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plății cotizațiilor la organizațiile internaționale interguvernamentale la care România este parte (PL-x 88/02.03.2020);

– Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel Ploiești a doamnei Gabriela-Sorina Prepeliţă – pensionare.

Lege care îi va bucura pe români

De asemenea, în cursul zilei de ieri președintele Klaus Iohannis a mai semnat o lege care îi bucură pe români. Această lege prevede amânarea plății chiriilor pe perioada stării de urgență.
Conform acestei legi, locatarii (operatori economici, practicanţi ai profesiilor liberale, entităţile juridice de drept privat) – care au avut venituri reduse cu cel puțin 15% în luna martie 2020 față de media ultimului an calendaristic pot amâna la cerere plata chiriei.
Sunt vizate chiriile imobilelor înregistrate ca sedii, locuințe sau puncte de lucru.
Perioada pentru care contribuabilii pot beneficia de amânarea chiriei nu poate depăși 21 decembrie 2020. Pentru a beneficia de această amânare a plății chiriei, locatarii trebuie să ofere organului fiscal acte justificate care să ateste că nu pot plăti chiria.
„Pot face cerere de plată către operatorul fiscal teritorial competent, locatorii care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
a) chiria lunară specificată în actul adițional dintre locator și locatar specificat la art. 1 alin. (3) lit. b) este mai mică, cel mult egală cu chiria din februarie 2020.
b) valoarea maximă a chiriei lunare din actul adițional este de maximum 10.000 RON pentru operatorii economici pentru fiecare locație și maximum 2.000 RON pentru persoane fizice pentru o singură locație,” conține legea promulgată de Klaus Iohannis.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Justitie

To Top