Connect with us
remaniere guvern tudose

Știri

Remaniere Guvern Tudose: Shhaideh, Plumb şi Cuc şi-au prezentat demisiile

Şedinţa CEx al PSD s-a terminat, iar Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc şi-au prezentat demisiile, deşi liderii social-democraţi au încercat să le facă să se răzgândească. PSD se va reuni din nou în şedinţă, de la ora 12.00, cel mai probabil pentru a discuta noile numiri.

UPDATE: Liderii PSD ar fi respins demisiile ministrilor. Discutiile au fost foarte aprinse, iar social-democratii s-au certat intre ei, scrie Hotnews. Tudose si Dragnea sunt asteptati sa sustina o conferinta de presa comuna.

UPDATE: Surse din PSD anunta ca ministrii Sevil Shhaideh (dezvoltare), Rovana Plumb (fonduri europene), Razvan Cuc (transporturi) si Ilan Laufer (mediul de afaceri si IMM-uri) si-au prezentat demisiile. (Digi 24).

UPDATE: Liderii PSD au venit la sediul partidului din Șoseaua Kiseleff, urmând a se discuta ce remanieri se vor face în Guvern. Totodată, se ia în calcul demisia premierului, în cazul în care PSD nu va răspunde pozitiv cerințelor acestuia.

Între timp, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că îl sprijină în continuare pe Viorel Ilie, deși acesta era pe lista neagră a lui Tudose. Rămâne de văzut ce decizie definitivă se va lua și dacă ALDE va rămâne la guvernare.

Premierul Tudose a fost la uzinele Ford de la Craiova alături de președintele Klaus Iohannis. Șeful statului și-a arătat sprijinul pentru prim-ministru. „Cred că premierul e de bună credinţă şi doreşte o echipă performantă”, a spus Iohannis.

Știre inițială

PSD se reunește joi, de la ora 17.00, în ședință CEx pentru a decide care sunt miniștrii care vor fi schimbați. Printre cei care sunt vizați de remaniere se numără și Viorel Ilie (ALDE), ministrul pentru relația cu Parlamentul, deși partidul lui Tăriceanu a anunțat că nu-i va retrage sprijinul politic.

Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, şi Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene sunt principalele nume de pe lista neagră a lui Tudose.

Premierul Mihai Tudose a precizat, miercuri, referindu-se la miniştrii Shhaideh şi Plumb, vizate de remaniere, că există o problemă de „percepţie” la Bruxelles, cele două fiind exact pe această relaţie cu Bruxelles-ul, el arătând că are, ca şef al Guvernului, o „impunere” în acest sens.

„În ceea ce priveşte partea guvernamentală a problemei, nu pot să nu fiu alături de colegii mei din Guvern, care sunt azi într-un anumit tip de stres pe această problemă. Trebuie să înţeleagă toată lumea că cea mai mare problemă pe care o avem acum este ca actul de guvernare să se desfăşoare în mod normal, să ducem programul de guvernare la capăt, iar un elemenet important în acest program este atragerea de fonduri europene”, a spus Tudose.

El a ţinut să facă distincţia între „realitate” şi „percepţie”, şi a subliniat că „percepţia” de la Bruxelles este alta decât „realitatea” din România.

„Şi cele două colege (Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, n.r.) – ştiţi foarte bine – avem o realitate şi o percepţie. Realitatea este că este prezumţia de nevinovăţie, au fost o mulţime de cazuri în care cei care au fost puşi sub acuzare în diverse etape ale procesului penal s-au dovedit a fi nevinovaţi, cu vieţile distruse sau oricum schimbate total, dar avem şi o percepţie şi percepţia la Bruxelles este cu totul alta decât realitatea de aici. Dar fiind faptul că cele două colege sunt exact pe zona aceasta de relaţie cu Bruxellul, de aici apare problema. Am o părere personală pe care v-am spus-o şi o impunere ca şef al Guvernului. Asta este tot”, a adăugat Tudose.

Sunt informații conform cărora Sevil Shhaideh a luat deja decizia de a-și da demisia, urmând să o anunțe azi în CEx. De asemenea, Viorel Ilie a anunțat că este gata să-și depună demisia, dar o decizie finală va fi luată după consultările cu Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Nouă criză politică în România! Ce se întâmplă în aceste momente cu premierul Tudose și coaliția PSD-ALDE

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top