Connect with us
România a intrat în scenariul verde. Autoritățile stabilesc joi măsurile de relaxare

Știri

România a intrat în scenariul verde. Autoritățile stabilesc joi măsurile de relaxare

Oficial România a intrat în scenariul verde. Din fericire pentru toți cei care așteptau vești bune, în București, rata de infectare se menține sub 1,5 raportat la mia de locuitori. Prefectul a anunțat că joi, 13 mai va fi convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Urmează să se decidă relaxarea unor restricții.

Am intrat în scenariu verde! Rata de infectare: 1,45 în București

Potrivit noilor date oferite de către Direcția de Sănătate Publică, miercuri, 12 mai 2021, rata de infectare în București a scăzut la 1,42 raportat la mia de locuitori. Marți, când rata a fost de 1,49, prefectul Alin Stoica a spus că dacă rata de infectare va rămâne sub 1,5, va convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență care va lua măsuri de relaxare pentru bucureșteni.

Din fericire, noile date ale DSP arată că incidența de infectare cu coronavirus se menține sub 1,5 raportat la 1000 de locuitori, astfel încât mâine autoritățile vor anunța măsurile de relaxare pentru populație.

„Ne uităm la rata de infectare, suntem la două săptămâni de la Paște, suntem puțin cu inima strânsă să nu se întoarcă trendul. Dar cred că oamenii au respectat măsurile. A fost o scădere constantă și susținută. Cred că asta a ținut în special de respectarea regulilor”, a declarat prefectul Alin Stoica.

Starea de alertă se menține

În același timp, Raed Arafat a anunțat că starea de alertă se menține în România și că nu ar trebui să credem că am scăpat de virus. Lucrurile trebuie ținute sub control, pentru că situația ar putea lua oricând o turnură nedorită. Deocamdată, situația din spitale, din secțiile ATI s-a mai liniștit, spune Arafat.

Starea de alertă nu se ridică pentru că altfel s-ar chema că am intrat în normalitate, iar autoritățile nu ar mai putea măsuri de combatere a infectării cu virusul Sars Cov 2.

„Riscul cel mai important când vedem acest lucru, pentru că sunt date publice, e ca unii să spună: gata, am scăpat, de ce să mă vaccinez? Și acesta ar putea să fie, de fapt, motivul pentru care să ne întoarcem, să crească și efectul pe care l-am obținut în acest moment să-l pierdem”, a precizat Raed Arafat.

Ținta autorităților este vaccinarea a 5 milioane de români până la 1 iunie 2021.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top