Connect with us

Sanatate

Raed Arafat, anunț important pentru români! Când are loc prima relaxare

Situația provocată de pandemia de coronavirus continuă să fie una dificilă și numărul infectărilor ar putea crește din nou acum, după sărbătorile Pascale, când oamenii au circulat mai mult și au interacționat între ei. Cu toate acestea, autoritățile sunt optimiste și speră căr vor ajunge curând la momentul în care să poată relaxa restricțiile.

Raed Arafat, mesaj dezamăgitor pentru români

Raed Arafat a vorbit despre situația din țara noastră, care este încă sub control, dar lucrurile s-ar putea schimba după sărbători. Șeful DSU consideră că restricțiile adoptate în România nu sunt deloc unele stricte, ci chiar se numără printre cele mai simple din Europa. Din acest motiv, oamenii s-au putut deplasa de Paște, au participat la reuniuni, motiv pentru care numărul de infectări ar putea crește după această amplificare a mobilității.

„România a mers pe baza incidențelor, o localitate trece sub trei la mie și rămâne acolo, intră într-un scenariu, crește peste trei la mie, discutăm despre alt scenariu. Măsurile noastre nu au fost atât de dure ca în alte țări, sunt țări care au de șase luni cafenelele și restaurantele închise, fără nicio analiză legată de incidență.

Se poate să avem din nou o creștere a numărului de cazuri după ceea ce s-a întâmplat în zilele trecute, acea situația de creștere a mobilității, vom vedea în următoarele 14 zile.”, a declarar Arafat.

Șeful DSU a scos în evidență situația altor țări, care s-au grăbit să ridice restricțiile și să ofere oamenilor libertate, după care situația a scăpat de sub control și numărul de cazuri a explodat.

Când se relaxează restricțiile

Cât despre relaxarea restricțiilor, Raed Arafat a explicat că responsabilii cu gestionarea pandemiei au în vedere și acest aspect. Totul depinde de numărul de persoane vaccinate, de nivelul la care ajunge țara noastră din acest punct de vedere.

Deși autoritățile voiau să ridice restricțiile abia când 60% din populație era imunizată, Arafat a explicat că se văd rezultate și de la 30%. În acest moment, România a atins abia pragul de 10%, respectiv peste 2 milioane de persoane care s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin. Dacă până la 1 iunie vor fi 5 milioane de persoane imunizate, vom începe să revenim la viața normală și crește speranța că pandemia va trece.

„Dacă mergem mai departe şi bine cu vaccinarea – deja sunt peste 5 milioane de doze administrate în ţară – dacă continuăm să administrăm vaccinul şi creşte procentul celor vaccinaţi până la 1 iunie, e clar că se poate începe discuţia despre introducerea unor măsuri de revenire cât mai aproape de normalitate”, a spus Arafat.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top