Connect with us
România a trecut la SCENARIUL 3. Ce se întâmplă de acum încolo

Știri

România a trecut la SCENARIUL 3. Ce se întâmplă de acum încolo

UPDATE: În acest moment sunt 116 cazuri de îmbolnăviri! Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va decreta luni STARE DE URGENȚĂ.

România a depășit o sută de cazuri de infecție cu noul tip de virus. De acum țara noastră se află în scenariul 3, care presupune un număr de îmbolnăviri între 101 și 2000. Ultimii trei pacienți sunt 3 membri ai PNL, printre care primarul Devei Florin Oancea.

România a trecut la SCENARIUL 3. Ce se întâmplă de acum încolo

„Sunt confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus (COVID-19) deputatul PNL, Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea, și administratorul public Adrian David Nicolae. Toți 3 se află în izolare la domiciliu, au participat la reuniunea BPN a PNL la care a participat și senatorul Chițac, și ieri nu au fost prezenți la reuniunea Biroului Executiv al PNL”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Ministrul Victor Costache a anunțat că se vor lua noi măsuri odată cu trecerea la scenariul 3. În acest scenariu va crește capacitatea de răspuns la acest virus și se va face un nou triaj la fiecare spital: vor fi prioritizate cazurile din epidemie și vor fi amânate cele care nu sunt urgențe medicale.

Toate spitalele de boli infecțioase nu vor mai trata decât pentru Covid-19, bolnavii cu alte afecțiuni fiind transferați către alte centre medicale.

Totodată, vor fi mărite spațiile pentru tratarea bolnavilor și vor fi aduși medici suplimentari și vor fi impuse noi restricții în ceea ce privește circulația.

Autoritățile au declarat că e vor căuta noi spații pentru carantină. Este posibilă și introducerea carantinei la domiciliu, cu măsuri speciale de pază.

Știre în curs de actualizare

Citește și: Ce este starea de urgență în România și cum poate fi declarată, ordonanța 1/1999

Citește și: Ce este starea de alertă care ar putea fi declanșată în România

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top