Connect with us
Românii din Marea Britanie vor avea probleme după ce procesul Brexit se va finaliza. Anunțul vine din partea Minstrului Muncii al Marii Britanii.

Știri

Românii din Marea Britanie ar putea avea probleme după Brexit

Românii din Marea Britanie ar putea avea probleme după ce procesul Brexit se va finaliza. Îngrijorătorul anunț vine din partea Minstrului Muncii al Marii Britanii. Aceasta a confirmat suspiciunile conform cărora situația cetățenilor străini se va complica după ieșirea Regatului din U.E.

Românii din Marea Britanie-statut special după Brexit

Publicația BBC citează declarația ministrului Muncii, Amber Rudd.”Cele 3,2 milioane de cetățeni europeni vor avea nevoie de documente speciale prin care să demonstreze că pot să locuiască și să muncească în Marea Britanie.”

Deși teama legată de perspectivele de viitor ale cetățenilor străini cauzată de Brexit se accentuează, Amber Rudd oferă și o serie de garanții. „Atunci când ruperea de UE se va produce, cele 3,2 milioane de oameni pot să fie siguri că autoritățile vor face tot posibilul pentru a-i păstra în Regat.”, a punctat demnitara într-un discurs susținut în Camera Comunelor.

Totodată, același ministru anunță că complexitatea problemei impune o abordare treptată.”Ne vom folosi de toate avantajele tehnologiei pentru a asigura o gestionare corectă a imigrației.”, și-a concluzionat intervenția Amber Rudd.

Citește și:Boris Johnson susține că Marea Britanie va rămâne un jucător global și după finalizarea Brexit

Actualmente, conform surselor oficiale, în Marea Britanie lucrează și trăiesc în jur de 150.000 de români. Aceștia nu ar trebui să fie afectați de Brexit dacă rezidă în „Insulă” cu acte în regulă. Singura problemă pe care o vor avea cu siguranță este legată de întoarcerea acasă. Obișnuitele excursii de sărbători vor fi complicate de necesitatea unui număr mai mare de documente, dar și de creșterea costurilor incluse.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top