Connect with us
Gabriel Oprea ramane fara titlul de doctor

Știri

S-a decis: Gabriel Oprea ramane fara titlul de doctor

Gabriel Oprea ramane fara titlul de doctor. Conducerea Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a decis mentinerea deciziei Comisiei de Contestatii. Mai exct, comisia a stabilit ca Gabriel Oprea a plagiat in lucrarea sa de doctorat, relateaza News.ro.

Citeste si: Gabriel Oprea are noi probleme cu justitia! Ce acuzatii i se aduc

Citeste si: Bogdan Oprita, seful UPU Floreasca, reactie transanta dupa demisia lui Sorin Paun

Presedintele CNATDCU, Viorel Barbu, a declarat, joi, pentru News.ro, ca CNATDCU a trimis Ministerului Educatiei propunerea ca fostului vicepremier sa ii fie retras titlul de doctor, ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, confirmand ca primit decizia.

Gabriel Oprea spune ca decizia luata in acest caz este una politica.

„In contestatia depusa la CNADTCU am vorbit despre mai multe lucruri care nu sunt in regula si care ma fac sa cred ca decizia luata de acest organism nu este una corecta. Voi merge mai departe si voi cere Justitiei sa analizeze toate aceste aspecte. (…) Daca am facut ceva ilegal, sa fiu sanctionat. Dar sa se dovedeasca mai intai ce articole am incalcat si din ce legi. Iar daca nu am incalcat nicio lege, atunci de ce sa fiu sanctionat?”, a scris Oprea pe Facebook, potrivit News.ro.

El sustine ca in cazul sau „legea a fost aplicata retroactiv”, pentru ca situatia sa a fost evaluata dupa o lege intrare in vigoare la 10 ani dupa ce el si-a finalizat studiile, nu dupa legea in vigoare in 2000, cand a sustinut teza.

„Notiunea de plagiat a fost definita in legislatie abia in 2004, adica la 4 ani de cand mi-am sustinut teza. Chiar si asa, termenul plagiat se refera la redarea unor texte, expresii, idei etc. fara a face trimitere la sursele originale. Or, in cazul meu, trimiterea la sursele originale exista si este imposibil de contestat”, spune fostul ministru.

Oprea afirma si ca are doua hotarari emise de institutiile statului roman „care se bat cap in cap”, facand referire la o hotarare a ANCSI, care atesta faptul ca „suspiciunea de plagiat nu se confirma” in cazul sau, precum si o hotarare CNATDCU, care atesta plagiatul.

„Titlul de doctor nu mi l-am acordat singur. Mi-a fost acordat acum mai bine de 15 ani prin ordin al Ministrului Educatiei, la propunerea CNATDCU. Astazi, acelasi CNATDCU are alta parere, desi teza de doctorat a ramas aceeasi. Aici cred ca este o problema a institutiilor si in niciun caz a mea, in calitate de cetatean”, motiveaza Oprea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top