Sanatate

Aerul condiționat poate dăuna grav sănătății. Experința mea în București

Vara este la doi pași de noi, iar eu nu suport căldura. Am 4 aere condiționate în casă care vara funcționează non stop. Stau în București și parcă betoanele de aici încălzesc și mai tare aerul. M-am trezit ca unul dintre ele doar îmi suflă aer condiționat, dar nu și rece.

Știu și eu să spăl filtrele de plastic și harnic mare m-am apus pe curățat. Rezultatul a fost un filtru curat dar un jeg imens în spatele lui. Nu m-am băgat la demontat că habar nu am cum se face. Am chemat o echipă care se ocupa de instalare și mentenanță aere condiționate în București și m-am crucit efectiv câdn am văzut ce este în spatele lui.

Sunt și fumător, praful nu este o surpriză pentru nimeni care locuiește în București, iar bietulele mele aere condiționate se străduiau cât au putut. Am înțeles de la băieții de la Nekit Install că este foarte important ca aceste să fie curățate măcar de două ori pe an să fie curățate. Și nu este vorba doar de acel filtru de plastic ci de tot sistemul al aerului condiționat.

Am rămas surprins pentrucă eu credeam că dacă spăl acel filtru, unii îi zic sită, e suficient. Nu, nu este și cu ocazia asta am aflat și cât freon mai am în ele. Aceeași echipa de instalare aere condiționate în București, Nekit Install, au umplut cu freonul necesar și am plătit un preț care este decent.

Am mai chemat acum 2 ani pe cineva să verifice freonul de la aerul condiționat din sufragerie, unde stau cel mai mult și el fiind cel mai folosit, iar după ce au „umplu cu freon” m-am trezit că dă aer cald nu rece.

Nu vă scriu ca să le fac reclamă, vorba aia firme-s multe și este de unde să alegi, dar și când centrala vecinei mele de la 4 a cedat tot ei au rezolvat-o la 12 noaptea. Nu prea găsești firme de instalații centrale sau aere condiționate care să-ti răspundă la telefon, dapăi să mai și vină.

Maicămea și-a pus încălzire în pardoseală și ea mi i-a recomandat. Credeam ca  Nekit Install se ocupă de la instalat centrale, pana la lucrații de instalii, electrice, sanitare, aere condiționate și termice.

Eu vă las numărul lor de telefon, dacă locuiți în București s-ar putea să vă ajute 0721899933 și site-ul lor www.bucureștiinstalator.ro.

Pe final mi-a plăcut că băieții au și curățat în urma lor, iar praful n-a fost în toată casa că au folosit un aspirator pentru a minimaliza murdăria.

Aerele condiționate în promoție pot fi comandate de aici.

Vezi comentarii

  • Tu ești redactor sef și scrii cu asemenea greșeli , atât de exprimare cat și de ortografie?? Atât de neglijent și cu atâta lipsa de respect pentru cititor? Vai de noi!
    Voi bloca acest site sa nu îmi mai apară niciodată în recomandările Google Assistant. Dar voi verifica daca acest comentariu a fost postat , fiindcă mi-am luat timp sa îl scriu și nu as tolera același tratament de batjocură ca cel care răzbate din articol.

  • Si cumva le ai facut si reclama, partea cu umplutul instalatiei cu freon dupa 2 ani e cam problematica ptr ca daca tia pierdut trevuie aflat pe unde a pierdut si apoi sa incarci dupa cantar sau dupa amperajul aparatului.... Cand aud ca trebuie umplut aparatul cu freon ma ia cu fiori pe sira ptr ca logic nu trebuie sa piarda si nici completat(decat R32 se completeaza si R22 la aparatele vechi).... Iar de spalat xa si sfat lasati sprayurile de 2 lei si folositi best acid dati jos partea de carcasa ptr a ajunge la vaporizatorbsi spalatil bine denl tot ptr ca i tot ce conteaza si apoi il poti folosi cu incredere ptr ca acel vaporizator absoarbe(daca are freon) orice impuritate respectiv noxe care ti intra in casa si in plus iti nai si usuca aerul in incapere... Deci lasati vrajeala cu umplutul de freon ptr ca nu o sa tina la nesfarsit, o databce i montat aparatul acolo trebuie sa "moara"...

  • cati bani primesti de la firma respectiva ce ai mentionat-o de doua ori in cateva fraze ca le faci reclama ?
    M-am saturat de asa-zisii influenceri ce nu fac decat sa ia niste bani pentru a recomanda pe ascuns produse sau firme de " doi lei" fara a avea intradevar cunostiinta despre produsele sau serviciile lor ...
    Oameni buni, mare atentie !!!! de la cine luati sfaturi .

Share
Scris de
Adrian Vrauko

Acest site foloseste cookies.

Read More