Connect with us
Bărbații experimentează o formă mai gravă de Covid-19 cu risc de deces dublu

Sanatate

Bărbații experimentează o formă mai gravă de Covid-19 cu risc de deces dublu

Bărbații sunt mai predispuși la boală decât femeile când vine vorba de Covid-19. De asemenea, rata de mortalitate provocată de acest virus de de fapt de două ori mai mare decât cea a femeilor. Un studiu din China a relevat aceste lucruri, dar ambele sexe au aceleași probabilități să contracteze coronavirusul, conform EFE.

Bărbații experimentează o formă mai gravă de Covid-19 cu risc de deces dublu

Revista Frontiers in Public Health a publicat un studiu a cărei concluzie este că bărbații și femeile reacționează diferit la coronavirus. Bărbații au o mai mare nevoie de îngrijiri medicale și acces rapid la secția de terapie intensivă, conform Agerpres. Cu cât bărbații sunt mai în vârstă, cu atât lucrurile sunt mai grave.

Conform studiului, ambele sexe au aceeași cotă de probabilități să contracteze virusul. Totuși bărbații sunt mai predispuși să experimenteze virusul cu efecte mai grave și chiar deces.

Cercetătorii de la Spitalul Tongren din Beijing, China au analizat un ansamblu de date colectate de la 43 pacienți cu coronavirus. Acești pacienți fuseseră tratați de acești specialiști. De asemenea, cercetătorii au mai analizat date de la 1.056 de persoane disponibile în registrele publice. Au mai folosit date de la alți 524 pacienți infectați cu SARS în 2003.

 „La începutul lunii ianuarie am observat că numărul bărbaţilor care decedau de COVID-19 părea mai mare decât cel al femeilor”, a declarat Jin-Kui Yang, medic la acest spital din Beijing.

În acel moment a apărut întrebarea dacă bărbații sunt mai predipuși să contracteze sau chiar să moară din cauza acestui virus.

În plaja de pacienți, persoanele în vârstă care sufereau și de alte boli au probabilități mai mari de deces. Mai mult, studiul a relevat că mai mult de 70% dintre decese au fost înregistrate în rândul bărbaților. Potrivit lui Yang bărbații au o rată de mortalitate de aproape 2.5 ori mai mare decât când vine vorba de femei.

În totalitatea datelor pacienților infectați cu SARS din 2003, cercetătorii au regăsit o tendință similară.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top