Connect with us
Ce este lipotimia? Boala care l-a făcut să leșine pe Marcel Ciolacu

Sanatate

Ce este lipotimia? Boala care l-a făcut să leșine pe Marcel Ciolacu

Lipotimia asta a fost cauza din cauza căreia Marcel Ciolacu a leșinat în timpul unei conferințe de presă la sediul PSD. Liderul social democraților a primit primul ajutor la jurnaliștii aflați la conferința de presă, în timp ce se aștepta salvarea. Lipotimia este o afecțiune care definește leșinul. Doctor Oana Cuzino, explică pe site-ul său ce este lipotimia, care sunt semnele ei și ce afecțiuni medicale ar putea arăta.

Ce este lipotimia?

Lipotimia (leșinul) apare în condiții de mare stres, căldură excesivă, febră sau consumul de băuturi alcoolice excesive. Doctor Oana Cuzino explică că imediat ce aceasta apare, trebuie  ca pacientul să fie examinat imediat de medici pentru a constanta care este cauza lipotimiei și tratamentul necesar pentru afecțiunile suferite.

O parte din simptomele lipotimiei sunt:

  • Stare de ameteala
  • Vedere incetosata
  • Stare generala de rau
  • Transpiratii abundente
  • Puls slab
  • Respiratie superficiala
  • Paloarea fetei
  • Disconfort abdominal

Marcel Ciolacu a manifestat înainte de a leșina, respirație greoaie, încețoșarea vederii și starea de amețeală. Echipa PSD a chemat salvarea, dar aceasta nu a ajuns la timp, iar șeful Social Democraților, a fost transportat la spital de un șofer al partidului.

Tratamentul lipotimiei

Doctor Oana Cuzino, explică pe site-ul ei, doc.ro, că lipotimia în 40% din cazuri nu necesită un tratament. Dar pentru a se verifica exact dacă este sau nu necesar, trebuie să făcut un set de analize de sânge, o electrocardiogramă și alte investigații necesare în funcție de caz.

Odată ce sunt descoperite anumite afecțiuni, se poate stabili un tratament specific acestora. Oana Cuzino mai explică ca șansele ca leșinul să apară este la persoanele mai vârstinice. Practic este vorba de lipsa oxigenării creierului în momentul în care leșinul se produce.

Marcel Ciolacu a fost transportat cu mașina personală la spital, iar conform PSD acesta se simte bine. Investigațiile medicale care i-au fost făcute nu au fost încă făcute publice.

VIDEO: Marcel Ciolacu leșină (lipotimie)

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

1 Comment

1 Comment

  1. Elena

    2020-05-10T17:55:18+03:00 at 17:55

    Ce fel de doctor este Oana Cuzino dacă nu știe ca stările de leșin sunt cauzate și de o mare lipsă de calciu
    Spun din proprie experiență pentru că ajungeam la spital de fiecare dată și-mi făcea intravenos un calciu,apoi am început tratament intensiv cu calciu
    Așa că doamnă doctor, mai învățați și de la noi!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top