Connect with us
Directorul Spitalului Victor Babeș, avertisment dur: "Riscăm să pierdem controlul!"

Sanatate

Directorul Spitalului Victor Babeș, avertisment dur: „Riscăm să pierdem controlul!”

Situația este din ce în ce mai dificilă în România, mai ales după ce au avut loc etapele de relaxare, în urma cărora oamenii au avut parte de mai multă libertate, s-au reîntors la majoritatea activităților de dinainte de pandemie și chiar mai multe domenii s-au repus în funcțiune după o pauză lungă. Această libertate de care au parte românii a dus la creșterea semnificativă a cazurilor de coronavirus, al căror număr a atins recorduri semnificative în ultimele zile. În acest context, directorul spitalului Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea, a transmis un avertisment dur referitor la evoluția pandemiei.

Directorul Spitalului Victor Babeș, avertisment dur: „Riscăm să pierdem controlul!”

Medicul Cristian Oancea, care se află și în postul de director al Spitalului Victor Babeș din Timișoara, este extrem de pesimist, având în vedere că, în ultima perioadă, numărul infectărilor a crescut semnificativ, atingând recorduri mai mari decât la începutul pandemiei.

Astfel, el susține că valul al doilea va veni luna următoare, respectiv în august și va fi mult mai dur decât primul val, chiar dacă și acesta a venit cu până la 800 de cazuri zilnice. De altfel, avertizează că, în cazul în care nu vor fi luate măsurile potrivite, sistemul medical va ajunge în stadiul de a nu mai putea controla situația

„Severitatea cazurilor este excesivă și ne așteptăm la ceea ce este mai rău. În acest moment, majoritatea din zonele de ATI sunt pline. Ne așteptăm la un tsunami de îmbolnăviri în valul următor. Valul unu va fi o replică palidă la ceea ce va urma în valul doi al noului coronavirus.  Am avut o perioadă în martie în care am ținut cu brio față epidemiei. Acum nu mai putem face acest lucru. Dacă nu luăm măsuri asumate și cât de cât dure, riscăm să pierdem controlul actului medical.”, a spus doctorul Oancea.

De asemenea, Cristian Oancea îi acuză pe cei care nu cred în puterea virusului și sfidează eforturile pe care autoritățile și cadrele medicale le depun în lupta cu pandemia. El crede că cei care susțin teoriile conspirației, conform cărora coronavirusul nu există, ar trebui să fie pedepsiți. În timp ce ei se relaxează, fără a respecta regulile și a ține cont de ceilalți, medicii încearcă să salveze viețile oamenilor care se luptă cu boala.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top