Connect with us
Este alertă alimentară în România! Un nou produs retras de pe rafturi

Sanatate

Este alertă alimentară în România! Un nou produs retras de pe rafturi

Este alertă alimentară în România, după ce un nou produs a fost retras de pe rafturile hipermarket-urilor. Este vorba despre un produs pe care foarte mulți dintre români îl cumpărau din magazinele Carrefour. Anunțul retragerii de pe piață a acestui produs a fost făcut de către Agenția Națională Sanitar Veterinară.

Alertă alimentară în România

Alerta alimentară face referire la produsul ciolan dezosat afumat vid, comercializat în Carrefour România S.A. Se pare că în acest produs a fost depistată prezența bacteriei Listeria monocytogenes, care cauzează listerioza. Este o bacterie facultativă anaerobă, capabila sa supraviețuiască atât în prezența, cât și în absența oxigenului.

Listeria monocytogenes poate infecta creierul, membranele măduvei spinării și/sau fluxul sanguin al gazdei prin ingerarea alimentelor contaminate, cum ar fi laptele nepasteurizat, sau alimentele crude.

În urma notificării primite de la furnizorul S.C. FOX COM SERV DISTRIBUTION SRL, CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piață și recheamă de la consumatori următorul produs urmare evidențierii prezenței Listeria monocytogenes.

Este alertă alimentară în România! Un nou produs retras de pe rafturi

Date despre produs

Denumire produs: CIOLAN DEZOSAT AFUMAT VID

Furnizor: S.C. FOX COM SERV DISTRIBUTION SRL

Lot/DLC: 3108-0 / 05.10.2020

3108-1 / 06.10.2020

Specialiștii ANSVA le recomandă persoanelor care au cumpărat acest produs, din loturile precizate mai sus, să nu le consume sub nicio formă. Ele trebuie distruse, sau aduse înapoi la magazinele de unde au fost achiziționate. De precizat este că, oamenii își vor primi banii înapoi, chiar dacă nu mai au bonul fiscal care atestă achiziția.

Totodată, cei care sesizează stări de rău, febră și dureri de cap, trebuie să meargă la medic și să spună că au consumat acest produs.

Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome.

Sunt simptome care, la prima vedere, nu par grave, dar pot sugera listerioza, o boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni.

Complicatiile listeriozei sunt septicemia, endocardita sau meningoencefalita. Listerioza poate afecta orice organ, pe cale limfatică sau hematogenă.

Produsul în cauză a apărut în anunțul ANSVA, împreună cu toate aceste recomandări.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top