Connect with us
Masca de protecție poate scădea numărul de infectări. Anunțul făcut de Streinu-Cercel

Sanatate

Masca de protecție poate scădea numărul de infectări. Anunțul făcut de Streinu-Cercel

Pandemia continuă să afecteze considerabil omenirea. Situația este din ce în ce mai gravă, mai ales după ce au avut loc etapele de relaxare, în urma cărora oamenii au avut parte de mai multă relaxare, s-au reîntors la majoritatea activităților de dinainte de criza sanitară și chiar mai multe domenii s-au repus în funcțiune după o pauză lungă. Această libertate de care au parte românii a dus la creșterea semnificativă a cazurilor de coronavirus. În acest context, medicul Adrian Streinu-Cercel a anunțat cum poate fi combătut numărul mare de infectări, în special cu ajutorul măștii de protecție.

Masca de protecție poate scădea numărul de infectări. Anunțul făcut de Streinu-Cercel

În contextul creșterii semnificative a numărului de cazuri, medicul Streinu-Cercel a vorbit despre cum ar putea fi ținută în frâu pandemia. Astfel, el susține că masca de protecție este cea mai bună armă împotriva virusului, protejând, în primă fază, pătrunderea particulelor. El recomandă respectarea acestei măsuri, precum și distanțarea socială și alte reguli de igienă.

În ceea ce privește masca de protecție, medicul a declarat că trebuie să fim atenți la timpul în care o folosim, respectiv cel mult 4 ore. Pentru a ști exact când nu mai e utilă, este nevoie să urmărim starea acesteia. Astfel, dacă s-a umezit, înseamnă că trebuie schimbată cu una nouă. Atenție, însă, la îndepărtarea acesteia. Nu trebuie să o atingem direct și apoi să intrăm în contact cu alte obiecte.

„Masca va opri ce vine din fața noastră. Acele particule nu pot să pătrundă prin aceste straturi. Infecția cu coronavirus poate să treacă prin mască la un moment dat, dar nu la început. Maximum 4 ore o putem folosi, după acest interval nu mai este folositoare. E important și cum o dăm jos. Dacă punem mâna pur și simplu pe ea, ne putem contamina și apoi punem mâna pe telefon și alte obiecte. Masca va fi cea care va face diferența în următoarele săptămâni”, a declarat medicul.

Situația în România se agravează. Azi, 9 iulie, Grupul de Comunicare Strategică a transmis informații noi legate de bilanțul de coronavirus din România. Astfel, au fost înregistrate 614 de cazuri noi, cel mai mare Numărul total al persoanelor diagnosticate pozitiv cu virusul a ajuns la 30.789, iar până astăzi, 1.834 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top