Connect with us
Medicul Streinu Cercel, critici dure la adresa românilor. Masca de protecție este purtată greșit

Sanatate

Medicul Streinu Cercel, critici dure la adresa românilor. Masca de protecție este purtată greșit

Medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balș”, îi critică dur pe români pentru că nu respectă măsurile restrictive impuse de autorități. Acesta este de părere că mulți români nu acordă atenție regulilor impuse de autorități și nici măcar măștile de protecție nu le poartă așa cum ar trebui.

Medicul Streinu Cercel, critici dure la adresa românilor. Masca de protecție este purtată greșit

Potrivit lui Streinu Cercel, atât timp cât românii nu vor respecta principalele reguli pe care le-au impus autoritățile, sunt toate șansele să ne izbească puternic un al doilea val de îmbolnăviri cu noul tip de coronavirus.

Totodată, medicul s-a arătat extrem de dezamăgit de felul în care își poartă românii măștile de protecție și susține că acest lucru este complet ineficient. Astfel masca nu mai are nicio valoare din punct de vedere epidemiologic, ci este bună doar de design. Din păcate foarte multe persoane nu o poartă corect, deși autoritățile au informat în repetate rânduri care este singurul mod în care trebuie purtată.

“Dacă noi suntem suficient de inteligenți și aplecați asupra problemei și menținem măsurile de distanțare socială: ne ducem să ne spălăm pe mâni, ne ducem să ne spălăm pe față când ajungem acasă, facem toate aceste lucruri ca lumea, purtăm masca, acoperim și nasul și gura. Când mă uit la televizor mă apucă groaza, pentru că văd majoritatea măștilor pe sub nas, nu folosesc la nimic. Doar de design așa sau să-și facă poză pe Facebook.

Dar din punct de vedere epidemiologic n-au absolut niciun fel de valoare. Masca trebuie purtată pe nas. Mai mult decât atât, masca are o parte metalică. Ea trebuie pusă asupra nasului și amprentată încât să ia conturul feței. Nu facem așa, masca își pierde din valoarea de a proteja. De ce îl ia? Pentru că aerosolii plutesc în aer, la o distanță de 0,7 m, până pe la 1,5-1,7 m înălțime, exact în zona de impact a feței”, a declarat profesorul Streinu-Cercel pentru Digi24.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

1 Comment

1 Comment

  1. Bobicioiu

    2020-05-03T09:07:21+03:00 at 9:07

    Sa ne lase Cercel,sa dea sfaturi oamenilor din spital pe care ii conduce. E un troll omul asta. De aia l-au si concediat. Sa faca vacanta mare la el acolo la spital, ascunde mosii si babele in rezerve, apoi ii impusca ca intr-un joc video daca ies din ascunzatori.Bineinteles cu masti pe fata, mulate bine pe nas sa nu iasa vreun damf de carii batranesti. Asa voia sa faca la nivel de tara, acum a ramas doar la spital/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top