Connect with us
Noi reguli pentru pacienții asimptomatici. Nelu Tătaru anunță că vor fi obligați la spitalizare

Sanatate

Noi reguli pentru pacienții asimptomatici. Nelu Tătaru anunță că vor fi obligați la spitalizare

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a aprobat propunerea Comisiei de management clinic și epidemiologic al infecției COVID a Ministerului Sănătății privind modificarea criteriilor de externare pentru pacienții asimptomatici. Astfel, aceștia vor sta sub supraveghere medicală în spitale timp de 10 zile, după care vor fi externați, dacă starea lor de sănătate nu prezintă modificări. Având în vedere că nu se cunoaște evoluția virusului, pacienții fără simptome specifice vor fi izolați acasă doar după această perioadă de internare.

Noi reguli pentru pacienții asimptomatici. Nelu Tătaru anunță că vor fi obligați la spitalizare

Nelu Tătaru a explicat că simptomele pot apărea și în a cincea zi de infectare, ceea ce face necesară supravegherea pacienților de către medici. Chiar dacă în prima zi de la testare, acesta se poate simți bine și nu acuză nicio modificare a stării de sănătate, situația poate degenera pe parcurs. Astfel, aceștia, dar și persoanele ușor simptomatice vor fi internate în spitale de faza 2 sau suport, unde vor sta timp de 10 zile.

În cea de a șaptea zi, pacientul va fi supus unui test care, dacă va fi negativ, îi va permite externarea după 10 zile, fără izolarea la domiciliu până în cea de-a 14-a zi. În caz contrar, testul pozitiv îl va obliga pe pacient să stea izolat încă 4 zile. Situația va fi gestionată de specialiști, care vor decide în ce stadiu se află pacientul și care va fi parcursul său după o perioadă.

„Pacientul asimptomatic sau simptomatic uşor va beneficia de o internare de 10 zile. În a şaptea zi se efectuează un test care, dacă este negativ, la zece zile se merge acasă. Dacă este pozitiv totuşi, dar cel uşor asimptomatic nu mai are simptome de cel puţin trei zile, la zece zile va pleca acasă cu izolare la domiciliu până la 14 zile, sub supravegherea medicilor de familie.”, a declarat Nelu Tătaru.

În cazul pacienţilor cu afecţiune renală care necesită dializă, aceştia vor fi rămâne internați până la 14 zile pentru a putea beneficia de tratament,  care nu poate fi efectuatăîn condiţii de izolare la domiciliu.

Raed Arafat, despre asimptomatici

Despre acest aspect a vorbit și Raed Arafat într-o apariție publică. El susține că, deși o persoană este asimptomatică, trebuie să stea sub supraveghere medicală și nu să meargă imediat acasă, mai ales în condițiile în care acestea nu locuiesc singure. Faptul că în aceeași locuință pot exista și alte persoane, precum vârstnici sau cele din categoria de risc, reprezintă un adevărat pericol. Cu toții vor lua contact cu pacientul bolnav și pot contracta virusul.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top