Connect with us
Rafila, informații importante. Este sau nu apa o sursă de contaminare cu Covid-19

Sanatate

Rafila, informații importante. Este sau nu apa o sursă de contaminare cu Covid-19

Pandemia a afectat oamenii din toate colțurile lumii și a produs pagube semnificative. Mai multe domenii au fost puse greu la încercare de acest virus, iar oamenii sunt din ce în ce mai speriați de modul în care acționează acesta. Cel mai afectat pare a fi turismul, ai cărui reprezentanți au înregistrat pierderi mari, de peste 50%. Sezonul vacanțelor ar fi trebuit să înceapă deja și erau așteptat vacanțele de vară. Deși nici după ridicarea stării de urgență nu au fost luate măsuri de relansare a turismului, oamenii se gâdesc, totuși, la excursii și speră să viziteze marea în acest an. Cu toate acestea, se tem că ar putea contracta virusul chiar din apă, iar despre acest subiect a vorbit medicul Rafila.

Rafila, informații importante. Este sau nu apa o sursă de contaminare cu Covid-19

Având în vedere că mai sunt doar câteva zile până la vara iar oamenii speră din ce în ce mai mult că vor putea merge în siguranță la mare. Specialiștii au început să cerceteze posibilitatea de transmitere și contaminare din apa mării sau a piscinelor, în contextul în care autoritățile discută din ce în ce mai mult despre redeschiderea sezonului estival.

Astfel, președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a vorbit despre această situație. El a declarat că virusul nu se transmite prin apă, fiind vorba de un spațiu deschis. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți în continuare la respectarea distanțării sociale chiar și în acest caz.

”Apa nu e un mod de transmitere, evident. Sigur că dacă apropierea este prea mare și există contact direct între două persoane, atunci apare riscul de infecție. Dacă una din ele are o boala inaparentă, asimptomatică, sigur că poate transmite boala. Dar repet, cu cât păstrăm distanța, cu atât riscul nu există. Dacă discutăm de piscine sau de apa mării în sezonul cald, discutăm despre spații deschise, nu despre spații închise.”, a prezicat Alexandru Rafila.

Terasele și restaurantele s-ar putea deschide de la 1 iunie, iar hotelurile de la 15 iunie, dacă se va putea ajunge la o înțelegere care să mulțumească pe toată lumea, dar și să corespundă măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus. Responsabilii plajelor și hotelierii deja se pregătesc pentru momentul mult așteptat. Pentru ca turiștii să aibă o vacanță plăcută și, cel mai important, sigură, vor fi adoptate măsuri stricte pentru ca totul să decurgă așa cum trebuie. Astfel, pe plaje va fi evitată aglomerația și se va respecta, pe cât posibil, distanțarea socială, iar turiștii ar putea fi despărțiți prin pereți de plexiglas.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top