Connect with us
Un expert avertizează. Nu vom scăpa curând de masca de protecție

Sanatate

Un expert avertizează. Nu vom scăpa curând de masca de protecție

Pandemia continuă să afecteze considerabil omenirea. Situația este din ce în ce mai gravă în mai multe state, mai ales după ce au avut loc etapele de relaxare, în urma cărora oamenii au avut parte de mai multă relaxare, au revenit la obiceiurile de dinainte și, având în vedere că este vară, a început sezonul estival al vacanțelor, ceea ce implică, totodată, expunerea mai mare a oamenilor. Chiar dacă nu mai există la fel de multe restricții, experții încurajează respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus, precum distanțarea socială, evitarea aglomerației sau regulile de igienă. Cât despre purtarea măștii de protecție, specialiștii susțin că va fi necesară chiar și în următorii ani.

Un expert avertizează. Nu vom scăpa curând de masca de protecție

Eric Toner, expert medical, susține că specialiștii nu vor cere oamenilor să renunțe la măști prea curând, având în vedere că, în prezent, în lipsa unui vaccin, reprezintă cea mai bună arma împotriva virusului. Ei cred că vom trăi câțiva ani buni obligați să purtăm mască și să respectăm o anumită distanțare socială și că vom reveni cu greu la viața de dinainte de pandemie. Astfel, el crede că această măsură de acoperire a feței și a nasului va rămâne valabilă mulți ani, în lipsa unui tratament cară să poată împiedica acest virus.

„Cred că vom trăi câţiva ani buni obligaţi să purtăm mască şi să respectăm o anumită distanţare socială. Este destul de simplu. Dacă îţi acoperi faţa, atât pentru tine, cât şi pentru cei cu care interacţionezi, riscul de transmitere scade”, a declarat Eric Toner.

În octombrie 2019, Eric Toner şi o echipă de cercetători au realizat o simulare de pandemie la New York, parcurgând diverse scenarii despre modul în care locuitorii, autoritățile și operatorii economic privați ar reacţiona la o asemenea ameninţare. În urma studiului, s-a constatat că acoperirea feţei este o apărare vitală împotriva răspândirii virusului.

De altfel, el susține răspândirea COVID-19 nu se va opri, chiar dacă majoritatea statelor au redus măsurile treptat, ci situația va fi din ce în ce mai dificilă, până când se va recurge la reinstaurarea restricțiilor inițiale care să țină în control pandemia. Având în vedere că este vară și transmiterea este mai mare, specialistul este de părere că va izbucni un nou val de infectări în toamnă.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top