Connect with us
Șansa celor care vor să lucreze în Poliție. Sunt 30.000 de posturi vacante

Știri

Șansa celor care vor să lucreze în Poliție. Sunt aproape 30.000 de posturi vacante

Șansa celor care vor să lucreze în Poliție. Sunt aproape 30.000 de posturi vacante

Este vestea zilei pentru cei care vor să îmbrace uniforma de polițist. Ministerul Afacerilor Interne a majorat numărul de locuri alocat unităților de învățământ militar. La nivel național, MAI are un deficit de resurse umane care se traduce prin aproape 30.000 de posturi vacante. Elevii de astăzi vor fi polițiștii de mâine! Ministrul de Interne a făcut precizări importante pe acest subiect.

Mai multe locuri în școlile de Poliție

În prima săptămână din acest an, Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre ce vizează stabilirea cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul superior de stat, în anul şcolar 2021-2022. Astfel, Ministrul de Interne a anunțat că aceasta este o măsură prin care se dorește limitarea deficitului de resurse umane la nivelul MAI.

„Mai exact, numărul de locuri alocat ministerului în unităţile de învăţământ, de pregătire aparţinând Ministerului Afacerilor Interne creşte cu 2.891, ajungând astfel la 5.559”, a anunțat Ministrul de Interne, Lucian Bode.

Potrivit ministrului, în acest moment, în România există aproximativ 30.000 de posturi vacante, adică un deficit de resurse umane de peste 20%.

Admitere prin sistemul suveică

În 2022, admiterea în școlile de Poliție se va face prin sistemul suveică, ceea ce înseamnă că o serie se va afla la curs, în timp ce altă serie se va afla în stagiul de practică.

Acestea sunt unitățile de învățământ care organizează admitere anul acesta: Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, arma Poliție, Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, arma Poliție, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, arma Poliție de Frontieră, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, arma Jandarmerie, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni, arma Jandarmerie ș Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, arma Pompieri.

În ceea ce privește salariile din Poliție, acestea variază în funcție de post, dacă este cu sau fără funcții de comandă. Astfel, personalul contractual cu funcții de comandă este remunerat cu sume între 5.109 şi 12.776 lei, iar cel fără funcţii de comandă, primește între 1.249 – 7.969. Subofițerii fără funcții de comandă primesc între 2.263 de lei și 4.349 de lei, iar maiștrii militari fără funcții de comandă sunt remunerați cu 3.406 lei. De departe, cei mai bine plătiți sunt ofițerii de Poliție cu funcții de comandă, care au salarii ce variază între 4.958 şi 16.807 lei.

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

1 Comment

1 Comment

  1. Puzzle

    2022-01-24T22:25:24+02:00 at 22:25

    La Poliție se face suveică și la admitere. :)))

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top