Connect with us
Măsurile luate de guvern din 15 iunie! Coeficientul de 5, lista tărilor fară izolare

Știri

Se lucrează la o nouă ordonanță de urgență: ce schimbări apar în viața românilor începând cu 1 iunie

Odată cu 1 iunie, viața românilor se va schimba încă o dată datorită deciziilor guvernului. Ludovic Orban a menționat că proiectul va fi discutat în primă lectură într-o ședință a Guvernului. Se va discuta despre instaurarea altei Ordonanțe de Urgență. Află mai multe detalii despre acest lucru în rândurile următoare.

Se lucrează la o nouă ordonanță de urgență: ce schimbări apar în viața românilor începând cu 1 iunie

Ludovic Orban a precizat faptul că odată cu 1 iunie, România va avea noi măsuri de protecție în contextul pandemiei de coronavirus. Proiectul ar putea fi aprobat în ziua de joi sau cea de vineri.

Este bine de menționat că proiectul va fi discutat înainte de a fi aprobat pentru a mulțumi partenerii sociali. Își va produce efectele încurând. Un secretar de stat din cadrul Ministerului Muncii a declarat următoarele:

„Avem proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unor măsuri active în perioada de după 1 iunie. Rugămintea noastră este ca acest proiect să intre în prima lectură deoarece ieri am primit foarte multe propune pe la partenerii sociali… El este în avizare. El îşi va produce efectele…”

Ludovic Orban a punctat faptul că această Ordonanță de Urgență o să intre în urgență înainte de data de 1 iunie. Acesta a declarat:

„Îl introducem în primă lectură. Atenţie, el trebuie să intre în vigoare până la data de 1 iunie pentru că practic reglementează chestiunea măsurilor active, menţinerii şomajului tehnic, noilor măsuri active după data de 1 iunie şi trebuie să intre în vigoare până la 1 iunie deci îl introducem în primă lectură şi mai facem o şedinţă mâine sau poimâine”.

Nelu Tătaru a discutat în zilele precedente despre noile măsuri de relaxare care urmează a fi instituite în perioada următoare. Ministrul Sănătății a menționat faptul că în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus se vor lua unele măsuri de relaxare.

Măsuri de relaxare

Dacă numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus se va reduce, restaurantele și terasele vor fi redeschise la 1 iunie, iar plajele începând cu 15 iunie. În ceea ce privește angajații care au primit până acum șomaj tehnic, aceștia vor fi reîncadrați pentru a primi 41.5% din salariul brut pentru 3 luni.

Mai mult, tinerii și persoanele peste 50 ani care au fost concediați pe durata stării de urgență sau de alertă vor primi pentru 12 luni, 2500 lei dacă vor fi reangajați. Patronul este obligat să îi mai țină încă 6 luni peste cele 12 luni. Firmele care se află în faliment, insolvență, etc nu beneficiază de aceste măsuri.

De asemenea, șomajul tehnic va continua și după 1 iunie pentru firmele care și-au oprit activitatea din cauza deciziilor guvernului. Totuși acest șomaj tehnic nu va continua după 31 decembrie.

3 Comments

3 Comments

  1. Elena bioliteanu

    2020-05-28T05:48:52+03:00 at 5:48

    Un presedinte idiot, mincinos, corupt si contra economiei tari.Vine si spune ca a luat masuri, si toata lumea se gandea ca vine cu un plan de masuri economice.Dar , surpriza a fost ca a venit cu un plan de intarirea securitatii, deci el vrea securitate, cati mai multi securisti,agricultura, industria alimentara,etc nu si doreste, isi doreste sa fie aparat cat mai bine de furia poporului.

  2. mircea

    2020-05-27T20:23:12+03:00 at 20:23

    Cum naiba mergem inapoi la ordonante de urgenta, de vreme ce acum suntem in stare de alerta ?! Cand va termina guvernul asta nenorocit sa terorizeze populatia, teroare de abrogarea libertatilor cetatenesti, teroare prin minciunile din mass media care anuntau numar din ce in ce mai mare de infectati si morti pentru a crea panica si frica, teroare justificata de o mare minciuna ?! Pana cand vor conduce tara niste incompetenti aserviti intereselor straine de neam si de tara, acesti vrajmasi ai poporului ?!
    De ce au instaurat stare de urgenta, ruinand ecomomia si asa ca vai de ea, arestand la domiciliu intregpoporul, cand trebuiau sa ia masuri de protectie numai pentru persanele cu risc ?! De ce ?! Cui slujesc aceste marionete ?! Ca lui Dumnezeu nu slujesc ! Asta in mod cert !

  3. Marius

    2020-05-27T19:05:41+03:00 at 19:05

    Eu am angajat persoane peste 45 de ani din somaj fara indemnizatie exact in perioada asta nici vorba de bani! Vrajeala maxima!OARE NU SE POATE SA TERMINAM CU VRAJEALA ELECTORALA! IN JUDETUL HUNEDOARA DIN IULIE ANUL TRCUT NU S-AU MAI SEMNAT CONVENTI PT PERSOANE PESTE 45 DE ANI!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top